Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Η ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ

Η τ. Υπουργός Τουρισμού και υποψήφια Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Έλενα Κουντουρά επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τον ενημέρωσε για τη νέα Δράση που περιέχεται στην Απόφαση που υπέγραψε την Δευτέρα 14 Μαΐου η Ειδική Γραμματέας ΕΣΠΑ με τίτλο: «Αναβάθμιση Υποδομών και Υπηρεσιών Προσκυνηματικού Τουρισμού».
Δικαιούχοι της Δράσης είναι η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και 12 Ιερές Μητροπόλεις.
Συγκεκριμένα οι Μητροπόλεις: Ζακύνθου, Μυτιλήνης, Πρεβέζης, Άρτας, Πέτρας, Κισάμου, Σητείας, Γορτύνης, Ρόδου, Κώου, Ναυπάκτου και Μαντινείας.
Ο Προϋπολογισμός της Δράσης είναι 8.000.000 ενώ η πρόσκληση θα ανοίξει στις 10 Ιουνίου και θα παραμείνει ανοιχτή τουλάχιστον για 15 μήνες, ώστε οι Δικαιούχοι να έχουν επαρκή χρόνο να προετοιμάσουν και να υποβάλλουν ολοκληρωμένους φακέλους αίτησης χρηματοδότησης.
ΠΗΓΗ
Η Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου που είναι μέσα στις 11 Μητροπόλεις που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα αυτό θα χρηματοδοτηθεί με 250.000 Ε για το κτιριακό συγκρότημα «Παρθενώνας» της Μονής Χρυσοσκαλιτισας και αφορά τον πλήρη εξοπλισμό του. 
Η μελέτης μάλιστα της Μητρόπολης μας έχει ήδη υποβληθεί και ενταχθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: