Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 7 Μαΐου 2019

ΕΝΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΡΓΟ

Μετά απο κάμποσα χρόνια ξανάκουσα για την παράκαμψη της πόλης απο τον κ. Νεκτάριο Κουμάκη εκπρόσωπο του συνδυασμού "Κίσαμος Πρωτεύουσα δύναμη" σε εκπομπή στην Νέα τηλεόραση. Είχαμε ξεχάσει οτι υπήρχε αυτή η μελέτη, που όπως άκουσα και ακούσατε, έχει περάσει απο πολλά και είναι σχεδόν ώριμη.. αρκεί να την ανοίξουμε και σε δυο χρόνια θα είναι προς ένταξη.
- 50.000.000 Ε είναι αυτά και όπως είπαν μπορεί παράλληλα με τον ΒΟΑΚ να εκτελείται για να γλυτώσουμε και χρόνο και προβλήματα στην κυκλοφορία.
Ξέρω οτι κάποιοι θα δυσαρεστηθούν και μόνο που θα το ακούσουν για παράκαμψη, αλλά απο ένα συνδυασμό που θέλει να (ξανα) διοικήσει τα βήματα πλέον πρέπει να είναι στοχευμένα, πολύ θαρραλέα και αποφασιστικά. Καιρός να σταματήσουμε την μικροπολιτική και να κάνουμε τα βήματα που χρειάζονται για να ξεμπλοκάρουμε την πόλη και να της δώσουμε αυτό που της αξίζει. 
Η πόλη υποφέρει και επειδή ξέρω οτι είχαν γίνει πάμπολλα λάθη στο παρελθόν, απο αυτά που κουβεντιάζουμε κάθε τόσο στις πολιτικές παρέες, ένα είναι αυτό και το άλλο για να μπορέσει η πόλη να πάρει τα πάνω της, χρειάζεται μια σοβαρή (ξαναλέω σοβαρή) συγκοινωνιακή μελέτη απ' άκρου ως άκρου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: