Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Έψαξα να δω πως αντέδρασαν οι άλλοι Εμπορικοί σύλλογοι της Χώρας, με την χρηματοδότηση των Δήμων, σχετικά με τα Open malls. Πήρα σβάρνα λοιπόν τις πόλεις και δεν ήταν λίγες, επικοινώνησα με φίλους bloger, ρωτώντας τους αν έχουν δει, ακούσει, πήρε το μάτι τους καμιά διαφωνία Δήμου vs Εμπορικού συλλόγου της πόλης τους, τώρα που εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για τα ανοικτά κέντρα εμπορίου ...   
Τρίπολη- Φλώρινα- Ιεράπετρα- Λουτράκι- Χίο -Αγρίνιο- Πρέβεζα Τριφυλία..κλπ.. 
Χθες αργά πήρα ένα μήνυμα από το Αγρίνιο και από την ηλεκτρονική εφημερίδα της περιοχής με το ακόλουθο συνημμένο 
Σας το μεταφέρω αυτούσιο....
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου ενημερώνει τους εμπόρους της πόλης και τους επισκέπτες και καταναλωτές ότι το σχέδιο υπαγωγής στο πρόγραμμα με τον διακριτικό τίτλο «ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ», που ο Δήμος Αγρινίου από κοινού με τον Σύλλογό υπέβαλε, έτυχε έγκρισης.
Την έγκριση αυτή το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου την θεωρεί μια πολύ θετική εξέλιξη.
Είναι ένα αποτέλεσμα που επιτεύχθει μέσα από την συνεπή και συνεχή συνεργασία του Συλλόγου μας με την δημοτική αρχή και κυρίως χάρη στην προσπάθεια και την συνεργασία των εργαζομένων των δύο φορέων. Για το λόγο αυτό και τους ευχαριστούμε ιδιαιτέρως και δημοσίως.
Η δομή και τα προαπαιτούμενα του προγράμματος ήταν τέτοια που χωρίς την επιμελή προσπάθεια και την αγαστή συνεργασία μεταξύ των δυο φορέων, η θετική έκβαση θα ήταν τουλάχιστον αμφίβολη για την πόλη μας και το εμπορικό κέντρο.
Θεωρούμε ότι η προσπάθεια για την υλοποίηση του προγράμματος, ώστε το αποτέλεσμα να έχει εκείνα τα ποιοτικά, λειτουργικά και αισθητικά χαρακτηριστικά που όλοι προσδοκούμε, θα είναι επίσης επίπονη και δύσκολη και θα απαιτηθεί η συνέχιση και η εντατικοποίηση της ισότιμης συνεργασίας.
Να ευχαριστήσουμε τέλος όλους τους συναδέλφους εμπόρους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης για τη θετική τους ανταπόκριση για ένταξή τους στο πρόγραμμα και να τους καλέσουμε να συμμετέχουν ενεργά με ιδέες και άποψη μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου και την δημοτική αρχή για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση τόσο των επιχειρήσεών τους όσο και του Δημόσιου χώρου.
Υ.Γ.: Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου ήταν από τους λίγους εμπορικούς συλλόγους στη χώρα που έχοντας την οργανωτική επάρκεια, την δομή και τα κριτήρια που το πρόγραμμα έβαζε ως προϋποθέσεις, μπόρεσε αυτόνομα και χωρίς την ομπρέλα ή την στήριξη του οικείου Επιμελητηρίου να μπει στην συνέργεια με τον Δήμο (ως συνδικαιούχος) και να επιτευχθεί η έγκριση και η ένταξη. Αυτό έγινε αποκλειστικά χάρη στη διαχρονική συμμετοχή των μελών του που με την συνδρομή τους και την παρουσία τους, κρατούν για 108 χρόνια τον Σύλλογό μας μαζικό, λειτουργικό και ουσιαστικά ενεργό.
Τους ευχαριστούμε”.

Στην περιοχή μας αν και το θέμα θεωρείτε λήξαν, θεωρώ ότι λίγο ξεφύγαμε από τα συνηθισμένα. Για αυτό το ανεπίτρεπτο ξεμάλλιασμα έπαιξαν δυο-τρεις λόγοι.. πρώτος και σπουδαιότερος αν αυτή η χαρά για τον Εμπορικό κόσμο της πόλης δεν συνέβαινε σε προεκλογική περίοδο, και δει με τους εμπλεκόμενους σε διαφορετικά στρατόπεδα, είμαι σίγουρος ότι θα έπιναν μαζί την σαμπάνια και θα έβγαζαν και φωτογραφία. 
Ένας άλλος λόγος είναι τα ΜΜΕ που ανάδειξαν το θέμα το καθένα με τον δικό του τίτλο... "φορτώνοντας" περισσότερο την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα. 
- Όμως σοβαρός λόγος ήταν οτι δεν κατανόησαν οι εμπλεκόμενοι οτι ο Δήμος όπως και ο ΝΕΣΚ δεν ανήκουν σε πρόσωπα, είναι της πόλης, των δημοτών, των Εμπόρων και επιχειρηματιών από την άλλη μεριά, που είναι μακρυά από τα πολιτικά παιχνίδια και θέλουν όλοι τους ανεξαιρέτως το καλό της πόλης και των επιχειρήσεων τους, ασχέτως ποιος είναι ο "πατέρας" του κάθε έργου. Άρα αυτό δεν το κατάλαβαν, έτσι δημιουργήθηκε μια τεταμένη ατμόσφαιρα που ενδεχομένως την επομένη μέρα να βρεθούμε όλοι προ "άλλων" τετελεσμένων γεγονότων ....(ο καιρός θα δείξει)
Να θυμίσω ότι ο Εμπορικός σύλλογος της πόλης πάντα ήταν μπροστάρης και στα καλά και στα κακά και δεν μιλάω για τώρα αλλά από ιδρύσεως του. Λιμάνι, προβλήτες, Δεξαμενές και Εμπορία Λαδιού, σχολεία...και άλλα πολλά, φυσικά οι αποφάσεις του ήταν συλλογικές και προς το καλό της περιοχής. Τώρα ότι κάποτε αποφάσισε να χαλάσει το φρούριο για το δομικό του υλικό ήταν από τα λάθη του.. αλλά δεν θα τους κρεμάσουμε για μια λάθος απόφαση του, ειδικά σε μια εποχή που ο τουρισμός ήταν ανύπαρκτος .... σήμερα όμως;
Γιατί πάμε να χαλάσουμε κάτι που θα κάνει καλό στην πόλη που θρουλλά και έχει περάσει απο 3-4-5-6 αναπλάσεις ιστορικού κέντρου..(αν είδατε καμιά πλην το κακό στένεμα της Σκαλίδη που είχε αρνητικά επακόλουθα να μου την πείτε)
Πετάω και μια μπηχτή... ευτυχώς που βρέθηκαν κάποτε κάποιοι και τον επανίδρυσαν τον Εμπορικό, ονόματα δεν λέμε..όπως και τώρα δεν πρέπει κανένας να καρπώνεται την δόξα... ούτε από τον Εμπορικό σύλλογο, ούτε από τον Δήμο. Είναι υποχρέωση τους να κάνουν το σωστό για να μνημονεύονται.. αργότερα.
Μια παρέα είσαστε αυτοί που πραγματικά ασχολείστε με τα κοινά.. αν δεν το έχετε καταλάβει βγείτε και ρωτήστε..10-12 από τους 80 θα βάλετε μπέτι και ιδέες, κόπο και μόχθο, για να πάει η πόλη ένα βήμα μπροστά... αν αλληλοσκοτωθείτε ποιοι θα μείνουν;
Όχι τίποτα άλλο... είσαστε και φίλοι μου....

Δεν υπάρχουν σχόλια: