Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΗΣΕΙ....

Με την μέθοδο της "πάρλας" (γλυκομίλητοι) πλησιάζουν σε σπίτια μιας ηλικίας καλοντυμένες γυναίκες και πουλούν βιβλία ευτελής αξίας έναντι 280 Ε τα 12 βιβλία. Αλλού δίνουν 3, αλλού 5, αλλού 8, και αποσπούν οπουδήποτε ποσόν έναντι, βάζοντας τους ανυποψίαστους αγοραστές να υπογράψουν ένα "χαρτί" οτι θα τους εξοφλήσουν όταν και άμα έχουν... αφού πάρουν τα χρήματα λένε οτι τους κάνουν και μια έκπτωση 100 Ε απο την αρχική τιμή και χαρούμενοι οι ανυποψίαστοι υπογράφουν δίχως να διαβάσουν τα πολύ μικρά γράμματα που υπάρχουν απο κάτω ...που λένε οτι μιας και τους έγινε έκπτωση η προκαταβολή δεν γυρίζει πίσω, αναγκάζοντας τους στο τέλος μάλιστα πολλές φορές με τηλεφωνήματα δήθεν δικηγόρων οτι θα εισπραχθεί το ποσόν και με τους ανάλογους τόκους..να τους εξοφλήσουν.
Είναι μια μέθοδος που δυστυχώς στην περιοχή μας έχει κάμποσους τέτοιους πελάτες που απο άγνοια και αφέλεια έπεσαν στην παγίδα των επιτήδειων.
Προσοχή λοιπόν δεν αγοράζουμε βιβλία (συνήθως πουλάνε ιατρικής φύσεως βιβλία) απο τέτοιους.. δόξα το θεό μπόλικα βιβλιοπωλεία υπάρχουν και στην περιοχή μας που έχουν πολύ καλύτερης ποιότητας βιβλία...  
Και στο κάτω κάτω της γραφής δεν τους βάζουμε και στα σπίτια μας τέτοια εποχή που υπάρχει και λίγος παράς.
Πάντως θα κάνουν πολύ καιρό να εμφανιστούν στην Κίσαμο μετά και το στραπάτσο που έπαθαν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: