Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΜΙΑ ΘΛΙΨΗ

 Αυτή η υδατογραφία του 1829 λίγο μετά την προσωρινή απελευθέρωση της Γραμβούσας, στάθηκε αφορμή να πετάξει ο αγαπητός φίλος Στέλιος Αποστολάκης το drone του πάνω από την Ήμερη Γραμβούσα και να δείξει σε ποια κατάσταση είναι αυτά τα σπίτια που φαίνονται στην εποχή της δόξας τους.
Στην υδατογραφία φαίνονται πάρα πολλά σπίτια καθώς και ο πύργος στο σημείο που δένουν σήμερα τα ημερόπλοια.
Μια καλή ιδέα για να αναπτυχθεί το νησί προς όφελος ΟΛΩΝ είναι να αναστηλωθεί το χωριό και να μαζευτούν τα κειμήλια που είναι πολλά διασκορπισμένα παντού. Ιδέες χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε όχι μόνο να φέρουμε τουρισμό αλλά και να διαφυλάξουμε την ιστορία μας που σήμερα είναι στις τύχες άλλων. Το νησί δεν είναι Σπιναλόγκα, αλλά μπορεί να γίνει και κάτι παραπάνω, γιατί έχει δίπλα του μια λιμνοθάλασσα και ένα κάστρο που μπορεί να αξιοποιηθεί, αρκεί να το θέλουμε.  
Και μιλάμε για Ιστορία ...
Εδώ όσοι είσαστε συνδεδεμένοι και με το f/b μπορείτε να δείτε το βιντεάκι του Στέλιου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: