Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΓΑΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΑΛ ΚΙΣΑΜΟΥ

... στους τροφίμους του Αννουσάκειου Ιδρύματος.
Με την ευκαιρία των εορτών, την Πέμπτη 20/12/2018, ομάδα μαθητών του ΕΠΑΛ Κισάμου παρέθεσε γεύμα στους τροφίμους του ιδρύματος επιδεικνύοντας το ταλέντο τους στο μαγείρεμα, στο σερβίρισμα στη μουσική και στο χώρο. Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο προγράμματος Αγωγής Υγείας με θέμα «Πανανθρώπινες αξίες: σεβασμός , αλληλεγγύη, ειρήνη» και υπεύθυνους καθηγητές τους Ψωματάκη Εμμανουήλ, Πετρόπουλο Θεόδωρο, Ζουριδάκη Νεκτάριο. 
Τα υλικά του γεύματος ήταν δωρεά/χορηγία των supermarket SYN.KA που ανταποκρίθηκαν στο αντίστοιχο αίτημα του Συλλόγου Διδασκόντων.
Στην προσφώνησή του ο διευθυντής του ΕΠΑ.Λ. Κισάμου κ. Ζουριδάκης Νεκτάριος ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής: 
«…..Οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με ειδικές ανάγκες αποτελούν μια ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα που δικαιούνται πλήρως να έχουν μια καλή ποιότητα ζωής…. Το επίπεδο του πολιτισμού της σύγχρονης κοινωνίας είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον τρόπο αντιμετώπισης των ατόμων αυτών που έχουν ακόμα πολλά να προσφέρουν σε όλους μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να παρέχουμε στα άτομα αυτά το αίσθημα της αξιοπρέπειας, της κοινωνικοποίησης, της αλληλεγγύης και του σεβασμού που πρέπει να έχει κάθε άνθρωπος για να μπορούν να αισθάνονται όμορφα αυτές τις γιορτινές ημέρες. Για να μπορούν με ελπίδα να βλέπουν την επόμενη μέρα. Για να μην νοιώθουν ότι είναι μόνοι τους. Για να μπορούν να ζουν!
Ο Σ.Δ. του ΕΠΑ.Λ. Κισάμου αποφάσισε και τη φετινή χρονιά, σε συνεργασία με τους μαθητές του σχολείου, να παραθέσει Χριστουγεννιάτικο γεύμα αγάπης στους τροφίμους του Αννουσάκειου Ιδρύματος Κισάμου στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλουμε εμείς οι δάσκαλοι να διδάξουμε και να μεταλαμπαδεύσουμε στους μαθητές μας, εκτός από γνώση και αξίες.Τις ηθικές αξίες της αλληλεγγύης, του εθελοντισμού, της αγάπης και του σεβασμού προς τα άτομα της τρίτης ηλικίας, τους ανήμπορους και τους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας. Ήρθαμε λοιπόν, σήμερα εδώ για να σας προσφέρουμε σεβασμό , αγάπη, διασκέδαση και χαρά για να αισθανθούμε και εμείς χαρά, αφού «όσο υπάρχουν άνθρωποι, που η αγάπη τους γίνεται πράξη με έργα πρόνοιας και αλληλεγγύης προς τον πάσχοντα και αναξιοπαθούντα συνάνθρωπο, τόσο θα παραμένει αναμμένο το κερί της ελπίδας και της χαράς», όπως έχει πει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιος
και  «….πρέπει ν΄ αγαπούμε τους γερόντους. Τους ανθρώπους εκείνους που δουλέψανε πολύ… 
Τους ανθρώπους εκείνους που αποχαιρετούν τη ζωή και χρειάζονται ένα ζεστό καλημέρα, μια φροντίδα, αγάπη και στοργή» όπως είχε πει ο αείμνηστος Μητροπολίτης πρώην Κισάμου & Σελίνου κ. Ειρηναίος Γαλανάκης,…..».

Τη διασκέδαση των τροφίμων ανέλαβαν οι :
Χριστοφοράκης Χριστόφορος τραγούδι-κιθάρα
Ψαρουδάκης Σταύρος Λύρα-τραγούδι
Γεωργακάκης Γιώργος Λαούτο, 
που αποδέχθηκαν με ευχαρίστηση την πρόσκλησή του Συλλόγου Διδασκόντων καθώς και ο μαθητής της Α’ τάξης Στυλιανουδάκης Νίκος.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Β' βάθμιας εκπαίδευσης Δ. Κισάμου κ. Γλαμπεδάκης Βασίλης και ο πρόεδρος του Δ.Σ. «Φίλοι του Αννουσάκειου Ιδρύματος» κ. Κατάκης Παντελής.

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΠΑΛ ΚΙΣΑΜΟΥ
Ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΕΠΑ.Λ. Κισάμου ευχαριστεί θερμά τα super markets SYN.KA, που ανταποκρινόμενοι στο αίτημά μας, χορήγησαν δωρεάν τα υλικά του Χριστουγεννιάτικου γεύματος αγάπης: που θα παραθέσουν οι μαθητές μας την Πέμπτη 20/12/2018 στους τροφίμους του Αννουσάκειου Ιδρύματος Κισάμου.
Με εκτίμηση
Ζουριδάκης Νεκτάριος

Διευθυντής ΕΠΑΛ Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: