Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

ΟΤΑΝ ΕΒΡΕΧΕ ΧΡΗΜΑ ΕΜΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣΑΜΕ ΟΜΠΡΕΛΑ

 Αυτός είναι ο ανακαινισμένος ναός της Ζωοδόχου Πηγής στον Αλικιανό. Μπήξε στα ΠΕΠ Κρήτης (Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα 2000-2006) και η ανακοίνωση του στοίχισε 820.000Ε περίπου. Η κοινότητα δεν έβαλε φράγκο μιας και όλα ήταν αλλονών.
Αγία Βαρβάρα Λατζιανών νωρίτερα της υποσχέθηκαν την αναστήλωση, στα ίδια χάλια παραμένει, αν και τα ΠΕΠ τρέχουν συνέχεια. Φυσικά φταίει η ολιγωρία μας, μιας και δεν έχουμε βάλει κάτω τις προτεραιότητες μας. 
Θα μου πείτε τώρα τόσα μας λείπουν αυτή είναι η προτεραιότητα μας, ναι έχετε δίκιο, όμως και για αυτό πάλι φταίμε εμείς. Έχουμε μείνει τόσο πίσω που δεν ξέρουμε τι να πρωτοκάνουμε. Οπότε όλα μας προσπερνούν και μεις απλά τα παρακολουθούμε.... 
- Μελέτες δεν έχουμε και το αποτέλεσμα γνωστό, να καταπιανόμαστε με μικρά και ασήμαντα για το Θεαθήναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: