Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

"Τα Αντικύθηρα ψάχνουν… κατοίκους.Το νησί έκτασης μόλις 20 τετραγωνικών χιλιομέτρων που βρίσκεται ανάμεσα σε Κύθηρα και Κρήτη αργοπεθαίνει και οι 24 μόλις κάτοικοι του που επιβιώνουν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, όχι μόνο τον χειμώνα, αλλά και το καλοκαίρι, προσπαθούν να το ξαναζωντανέψουν ώστε να μην ερημώσει. 
Πως; Η απόφαση της Μητρόπολης Κυθήρων και Μονεμβασιάς, η οποία σε συνεργασία με το δήμο και την τοπική κοινότητα δίνει επίδομα 500 ευρώ στέγη αλλά και τρόφιμα σε πολύτεκνες οικογένειες για να εγκατασταθούν στο μικρό νησί του Αιγαίου, έδωσε πνοή στις ελπίδες των ελάχιστων κατοίκων του νησιού που θέλουν να δουν τον τόπο τους να αναπτύσσεται και να μεγαλώνει."
Αυτή η είδηση έπαιξε χθες στα περισσότερα ΜΜΕ της Ελλάδος αλλά και των Χανίων, δίχως βέβαια να πάρουν μια γνώμη και απο τον κατεξοχήν γνώστη των πραγμάτων εκεί τον Δημάρχο Κυθήρων και καταγόμενο απο τα Αντικύθηρα κ. Στρατή Χαρχαλάκη.
Ο Δήμαρχος τελικά αναγκάστηκε να κάνει ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεκαθαρίζοντας τα πράγματα ..
ΔΕΝ αναζητούνται πολύτεκνοι για τα Αντικύθηρα!
ΔΕΝ επιδοτείται κανείς!
ΔΕΝ μοιράζουμε λεφτά και χωράφια!
Υπάρχει ένα σχέδιο Μητρόπολης-Δήμου για ήπιο εποικισμό που δεν έχει καμία σχέση με τα παραπάνω!
Υπάρχει διαδικασία σε εξέλιξη, υπάρχουν γραφειοκρατικά εμπόδια τεράστια και το κυριότερο, οι 4 υποψήφιες οικογένειες έχουν ήδη προεπιλεγεί.

ΤΙΠΟΤΕ άλλο πέραν αυτών!

Δεν υπάρχουν σχόλια: