Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

Κατατέθηκε η πρόταση με τίτλο: "Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου Δήμου Κισάμου", από τον Δήμο Κισάμου και τον Νέο Εμπορικό Σύλλογο Κισάμου.  
Η πρόταση κατατέθηκε με αριθμό πράξης (MIS): 5033621 και υποβλήθηκε στις 30-11-18. στο (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα-Επιχειρηματικότητα-Καινοτομία) ΕΣΠΑ. 
Η περιοχή παρέμβασης, οριοθετείται από τις οδούς: Σκαλίδη, Λιονάκη, Ομογενών Αμερικής, Φρουδάκη, Βαρδαντώνη, Πλατεία Τζανακάκη & πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, και συμμετέχουν συνολικά 88 επιχειρήσεις.
Στην ανακοίνωση του ο Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισάμου επισημαίνει ότι:
"Εάν η πρόταση εγκριθεί, θα αλλάξει την συνολική εικόνα στην πόλη μας, θα γίνει πιο ελκυστική τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους κατοίκους, γεγονός που θα αυξήσει την επισκεψιμότητα της και θα τονώσει την τοπική αγορά.
Οι παρεμβάσεις στις προσόψεις των καταστημάτων, τις οποίες αναλαμβάνει να υλοποιήσει ο Ν.Ε.Σ.Κ., πρόκειται να καλύπτουν ανάγκες ανάδειξης και αισθητικής ενοποίησης των επιχειρήσεων, έχοντας βασικό στόχο την ενίσχυση της εμπορικής δραστηριότητας μέσω της αύξησης της κίνησης των επισκεπτών στην περιοχή.
Η πρόταση επιδιώκει να λειτουργήσει βοηθητικά στα θετικά στοιχεία της υπάρχουσας κατάστασης, σεβόμενη τις ιδιαιτερότητες και την επιθυμία των επιχειρηματιών να μπορούν να συνθέσουν τη δική τους ταυτότητα.
Οι κανόνες που θέτει αφορούν σε θέματα τακτοποίησης, οργάνωσης και συμμαζέματος και όχι στην πρόθεση τυποποίησης των επιχειρήσεων με όμοιο και στείρο τρόπο. Η συμβολή του Συλλόγου μας προκειμένου να μη χαθεί η ευκαιρία ήταν καθοριστική. Εκτός από την τροποποίηση καταστατικού που προβήκαμε για να έχουμε τη δυνατότητα ένταξης στο πρόγραμμα  και γενικότερα να συμμετέχουμε σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, καθώς απαιτούνταν ένα σύγχρονο με αναβαθμισμένους σκοπούς, δώσαμε ένα αγώνα πέντε μηνών με δυσκολίες, με πολλές ενημερώσεις, συζητήσεις και επαφές με καταστηματάρχες, ώστε να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή του 70% των εγκατεστημένων επιχειρήσεων, καθώς μια μερίδα αρχικά αντιμετώπισε το όλο εγχείρημα με δυσπιστία, ενώ είναι χωρίς καμιά επιβάρυνση αφού το πρόγραμμα είναι 100% χρηματοδοτούμενο. 
Δουλεύοντας με μεθοδικότητα και συλλογικότητα καταφέραμε να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα έγγραφα και να επιτύχουμε τη συμμετοχή μας. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους επιχειρηματίες που στήριξαν την προσπάθεια μας και συμμετείχαν στο πρόγραμμα, καθώς και όλους όσους εργάστηκαν με ιδιαίτερο ζήλο, ώστε να καταφέρουμε να κάνουμε πράξη όλα όσα οραματιζόμαστε για την πόλη μας!"

Υ.Σ Ο αποκλεισμός του blog απο τις ανακοινώσεις του Νέου Εμπορικού συλλόγου συνεχίζεται εντούτοις δεν πιστεύουμε οτι έγινε σκόπιμα μάλλον το χάσανε το e-mail μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: