Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

Όταν μπαίνει κάποιος για πρώτη φορά στο σπίτι σου, αλλά ιδιαίτερα την Πρωτοχρονιά να μπει με το δεξί, για να σου πάνε όλα καλά!
 Κάθε πρώτη του μήνα και φυσικά και την Πρωτοχρονιά πρέπει δικός σου άνθρωπος με καλή ψυχή και "πόδι" να σου κάνει ποδαρικό, διαφορετικά θα πάει στραβά η χρονιά.
Την Πρωτοχρονιά σπας ρόδι για να είναι γλυκιά η χρονιά λέγοντας το εξής "όπως είναι γλυκό και ζουμερό το ρόδι έτσι γλυκιά και ζουμερή να είναι η χρονιά" το κάνουμε τρεις φορές. 
 Ο πρώτος που θα επιστρέψει (της οικογένειας) την πρωτοχρονιά στο σπίτι θα πρέπει να φέρει μια πέτρα από έξω.
και  τέλος να μην ξεχάσετε την ασκελετούρα τα κλου-κλου...... «Κλού -Κλού να γεννούνε οι γι όρθες μας, αρνιά και ρίφια θηλυκά και τα κοπέλια σερνικά, καλοχρονιά στο σπίτι μας, όσο βάρος έχει η πέτρα τούτη, τόσο χρυσάφι και ασήμι να μπει στ’ αφεντικού την τσέπη».
Χρόνια πολλά με υγεία! Καλή χρονιά για όλο τον κόσμο!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: