Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

ΜΕ ΤΟ ΨΑΡΟΛΙΜΑΝΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;

Υπογράφηκε χτες στα γραφεία του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων, μεταξύ του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων κ. Μπουντρογιάννη Δ. και του αναδόχου Μαραβελάκη Σταύρου, η σύμβαση για την κατασκευή του έργου με τίτλο "ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ – ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΛΙΜΕΝΑ ΚΙΣΑΜΟΥ" προϋπολογισμού μελέτης 124.000 €.
Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημ. Επενδύσεων του Υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και από ιδίους πόρους του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων.
Το συγκεκριμένο έργο, περιλαμβάνει τις παρακάτω εργασίες:
Ανακατασκευή του υπάρχοντος ασφαλτοτάπητα, με απόξεση του παλαιού οδοστρώματος και εφαρμογή μίας νέας ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας στο δρόμο προσπέλασης πλησίον του κτιρίου του Λ/Σ Κισάμου.  
Κατασκευή πεζοδρομίου για την ασφαλέστερη κίνηση των επιβατών.
Ασφαλτόστρωση στο νότιο τμήμα του λιμένα καθώς και επέκταση του δικτύου φωτισμού στη περιοχή γύρω από το κρηπίδωμα των αλιέων.
Με τις  παραπάνω παρεμβάσεις πρόκειται να βελτιωθεί σημαντικά η λειτουργικότητα του λιμένα, λόγω ασφαλέστερης διακίνησης των επιβατών των ημεροπλοίων αλλά και διευκόλυνσης των επαγγελματιών αλιέων με τις παρεμβάσεις στην περιοχή δραστηριότητας τους.

Είπαμε δεν έχουμε εκπρόσωπο στο Λιμενικό Ταμείο και κάνουν ότι θέλουν .... στέγαστρα για γλαρόνια, ρίχνουν άσφαλτο πάνω στην άσφαλτο, θα βάλουν και δυο στύλους για να βλέπουν οι καλαμιτζήδες το βράδυ. Το λιμάνι θέλει έργα και αυτά είναι η συνέχιση του ως και το νότιο τμήμα , αλλά και μια μαρίνα. Μας πετάνε ένα ξεροκόμματο κάθε τόσο και λένε ότι έκαναν κάτι στο δεύτερο λιμάνι του Νομού. Εκπρόσωπο πρέπει να έχουμε ..ξέρουμε ότι δεν θέλουν κανένα από δω....αλλά είναι ντροπή να σκορπούν το χρήμα έτσι. Μάλιστα έμαθα ότι πάλι ξαναξεκινούν οι ενέργειες για δικό μας Λιμενικό Ταμείο, να φύγουμε από αυτούς που αμφιβάλλω αν ξέρουν κατά που πέφτει η Κίσαμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: