Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Η ΚΙΣΑΜΟΣ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΗΣ

Η πόλις της Κισάμου, έδρα της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου εόρτασε, σεμνοπρεπώς και ιεροπρεπώς, τον πολιούχο και προστάτη της, άγιο Σπυρίδωνα Επίσκοπο Τριμυθούντος τον θαυματουργό. Του πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Ποιμενάρχης, Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, της δε Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, συλλειτουργούντων του Σεβ. Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.Δαμασκηνού και του Ποιμενάρχου κ. Αμφιλοχίου. Ο φιλοξενών Ιεράρχης κ. Αμφιλόχιος καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους αγίους Αρχιερείς δια την «ευλογητική έλευση και συμμετοχή των», όπως ανέφερε και σημείωσε: «Ο σημερινά τιμώμενος μεγάλος Ιεράρχης και ομολογητής της πίστεως μας δείχνει τον δρόμο και τον τρόπο που καλούμεθα να πολιτευόμεθα όλοι μας, Κλήρος και Λαός, δια να μπορεί και η δική μας ζωή και πορεία να είναι πορεία ζωής, αλήθειας και ελευθερίας. Ιδιαίτερα δε στους χαλεπούς και ομιχλώδεις καιρούς μας των πολλών ανατροπών και ποικίλλων προκλήσεων, προκλήσεις που μοιάζει να έχουν στόχο να οδηγήσουν σε σκοτεινά και αδιέξοδα μονοπάτια τον καθ΄  ημέρα βίο μας και όχι μόνον, καλούμεθα να ορθώσουμε το ανάστημα της ψυχής και της καρδιάς μας και να αντισταθούμε, ακολουθούντες το παράδειγμα του σημερινά εορτάζοντος πατρός ημών
Σπυρίδωνος του θαυματουργού. Εάν με τέτοια διάθεση και πνεύμα κατανοήσουμε το νόημα και την σημασία της σημερινής ημέρας και εορτής, τότε μπορεί ο Άγιος Σπυρίδων να γίνει η απαρχή μιάς νέας πορείας, στάσης και αντίληψης περί ζωής», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, δίδοντας τον λόγο εις τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο, ο οποίος αναφέρθηκε εις την πραότητα του Αγίου Σπυρίδωνος. «Ο άγιος Σπυρίδων, σημείωσε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, υπήρξε υπόδειγμα πραότητος. Η εποχή μας και οι δύσκολοι καιροί μας καλούν όλους μας να υιοθετήσουμε την πραότητα του Αγίου, ακολουθούντες το δικό Του παράδειγμα», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ευχαριστών τον Ποιμενάρχη κ. Αμφιλόχιο δια την «ευγενική πρόσκληση». Ακολούθησε η λιτάνευσις τεμαχίου Ιερού Λειψάνου του Αγίου Σπυρίδωνος, το οποίο φυλάσσεται εις τον ιστορικό ομώνυμο Ναό Του, ως και η θαυματουργός Εικόνα Του, με την συμμετοχή Αντιπεριφερειαρχών, του Δημάρχου Κισάμου, Δημάρχων της περιοχής, Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων, Αστυνομικών Διευθυντών της Κρήτης και των Χανίων, Διοικητών Μονάδων, εκπροσώπων Φορέων, Συλλόγων και πλήθους πιστών από την ευρύτερη περιοχή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: