Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ

 Το Σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, επισκέφθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, υπό διπλή ιδιότητα. Το πρώτον ως μέλος της Συνοδικής αντιπροσωπείας της Εκκλησίας Κρήτης δια την Θρονική εορτή, μετά των Σεβ. Μητροπολιτών Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου και Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, και επίσης ηγούμενος αντιπροσωπείας δια να εκφράσει προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ.Βαρθολομαίο τις ευγνώμονες ευχαριστίες της Ι. Μητροπόλεως και της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης δια την ευλογητική έλευση Του εις τις 2&3 Οκτωβρίου, ε.ε. και την συμμετοχή Του εις τα μεγάλα εκκλησιαστικά και ιστορικά γεγονότα των ημερών τα οποία επευλόγησε. Εις την ακρόαση με τον Παναγιώτατο μετείχαν, επίσης, ο Γενικός Δντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, Δρ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Άρχων Ιερομνύμων της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, ως επίσης και ο Πανοσιολογιωτάτος Αρχιμανδρίτης κ. Χρύσανθος, αδελφός της Ι.Πατριαρχικής Μονή Γωνιάς και μέλος του Δ.Σ. της ΟΑΚ.  Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο δια την ευλογητική Του επίσκεψη και την μεγάλη πνευματική χαρά που η Σεπτή παρουσία Του χάρισε «όχι μόνον εις την ταπεινή ιστορική Ι. Μητρόπολη μας, αλλά είς άπασαν την Μεγαλόνησον, την Εκκλησία της Κρήτης, τον Ι. Κλήρο, τους Άρχοντες και τον λαό Της», ως ανέφερε ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος.
Ο Παναγιώτατος, αναφερόμενος εις τα μεγάλα αυτά εκκλησιαστικά γεγονότα του διημέρου, εξέφρασε την ευαρέσκεια και την χαρά Του ως επίσης και δια το γεγονός ότι δια μίαν εισέτι φορά επισκέφθηκε «την Αγιοτόκον Κρήτην, επαρχία του Οικουμενικού Θρόνου», κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά εις τους επετειακούς εορτασμούς της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, ερωτώντας τον Γενικό Διευθυντή αυτής Δρ. Κωνσταντίνο Ζορμπά δια τους προγραμματισμούς του  Ιδρύματος, ευχόμενος πατρικώς δια την ανοδική πορεία του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: