Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΟΥ

Δεν θα το σχολιάσω περισσότερο από δυο-τρεις σειρές σε κάθε περιστατικό που έρχεται στην δημοσιότητα...και αφορά τα αρχαία μας!!
1.Πιάστηκε σπείρα αρχαιοκαπήλων και τα σάιτ έχουν αυτή την φωτο μαζί με κάτι  ανιχνευτές μετάλλων.... αλλά με αυτά τα στοιχεία και αυτά τα αντικείμενα που τα βρίσκεις κατά χιλιάδες στις παραλίες και στις φαγωμένες ποταμιές δεν μπορεί να πεις ότι πας για αρχαιοκαπηλία... όμως πας για τα αδήλωτα μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων...
 2. Ζευγάρι τουριστών που έκανε την βόλτα του στην παραλία βρήκε ένα αρχαίο μικρό κομμάτι από αμφορέα και έτρεξαν στον Δήμαρχο να του το παραδώσουν... Σαν ενέργεια καλή αλλά φανταστείτε να κάνετε βόλτα στο Τελωνείο ή στο Μαύρο Μώλος και να μαζεύεται αυτά που βρίσκεται στην άμμο... ο δήμαρχος μας θα είχε πάθει τραλαλά. 
Τα αρχαία αντικείμενα που βρίσκονται στην θάλασσα παραδίνονται στην Λιμενική αρχή κατά πρώτο και αυτή ξέρει τι θα κάνει με την υπόδειξη που βρέθηκαν, αν και είναι καλό να μην τα ακουμπάμε όταν βρίσκονται εντός της θάλασσας. Εκεί ανήκουν αιώνες.. άμα φύγουν από το φυσικό τους περιβάλλον διαλύονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: