Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

 Στο Αννουσάκειο Ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου τελέστηκαν τα εγκαίνια της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, χορηγία του Ιδρύματος «Ιωάννη Σ. Λάτση». Συμμετείχαν ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, εκπρόσωποι εκ του Πατριαρχείου Ρουμανίας ως και των Αυτοκεφάλων Εκκλησιών Ελλάδος και Πολωνίας, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, οι Αρχιερείς της Εκκλησίας Κρήτης, ως και οι Συνοδείες του Οικουμενικού Πατριάρχου και των λοιπών Προκαθημένων. Παρών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας του Ιδρύματος «Ιωάννη Σ. Λάτση», κ. Δημήτριος Αφεντούλης, μετά μελών του Δ.Σ. του Ιδρύματος, ως επίσης και πλήθος προσκεκλημένων: ο Περιφερειάρχης Κρήτης  κ. Σταύρος Αρναουτάκης, Δήμαρχοι του Νομού, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, συγγενείς των τροφίμων και πλήθος κόσμου, φίλοι του Αννουσάκειου Ιδρύματος. Τον Παναγιώτατο και τους υψηλούς προσκεκλημένους υποδέχθηκε ο Σεβ.  Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, μετά του Διοικητικού Διευθυντού του Ιδρύματος, Αιδ. Πρωτ. π. Αντωνίου Αρετάκη. Της υποδοχής ακολούθησε προβολή σύντομου βίντεο, όπου οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις πολλαπλές δράσεις και πρωτοβουλίες του Αννουσάκειου. Ακολούθως ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ.Βαρθολομαίος τέλεσε τον Αγιασμό των εγκαινίων της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας του Αννουσάκειου. Ο Διοικητικός Διευθυντής του Ιδρύματος, Αιδ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος Αρετκάκης, καλωσόρισε τους εκλεκτούς προσκεκλημένους σημειώνοντας: «Με βαθύτατο σεβασμό, συγκίνηση  και ευγνωμοσύνη, σας καλωσορίζουμε σε αυτό τον ταπεινό χώρο της περίθαλψης των εμπερίστατων συνανθρώπων μας, που βρίσκουν καταφύγιο, θαλπωρή και εξειδικευμένη φροντίδα, μια ζεστή και πάντα ανοιχτή αγκαλιά,  για να ξαποστάσουν από τον μόχθο της ζωής. Σε αυτούς τους ανθρώπους που ταλαιπωρούνται από τον σωματικό, ψυχικό και πνευματικό πόνο, το Αννουσάκειο Ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως μας, μέσα από μία μακρά πορεία 50 ετών κοινωνικής προσφοράς, από το 1968 έως και σήμερα, καταθέτει έμπρακτα την αγάπη και  αλληλεγγύη του , με εξειδικευμένες υπηρεσίες και προγράμματα, στους τομείς της κλειστής και ανοικτής περίθαλψης.
Πρόκειται για ένα  διαρκές δόσιμο καρδιάς και θυσιαστικής αγάπης προς μία κοινωνία που διαρκώς μεταβάλλεται , γεγονός  που καθιστά το Ίδρυμα ως Φορέας Πρόνοιας της Ιεράς Μητροπόλεως μας, υπεύθυνο και πάντα έτοιμο  να ανταποκριθεί σε κάθε νέα κοινωνική ανάγκη και πρόκληση…. Από καρδιάς και με ευγνωμοσύνη στο πρόσωπο του παρισταμένου Γενικού Γραμματέα του Ιδρύματος «Ιωάννη Σ. Λάτση» κ. Δημητρίου Αφεντούλη, ευχαριστούμε το Ίδρυμα Λάτση για την γενναιοδωρία και μεγαλοψυχία του, για την ανιδιοτελή υποστήριξη αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας, για την έμπρακτη και ουσιαστική συμβολή στην διαχείριση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και της περιθωριοποίησης, για την εμπιστοσύνη και αρωγή του εις το Ίδρυμα μας». Ακολούθησε χαιρετισμός του Γενικού Γραμματέα του Ιδρύματος «Ιωάννη Σ. Λάτση» κ. Δημητρίου Αφεντούλη, ο οποίος χαρακτήρισε «πράξη χρέους» την δωρεά της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας στο Αννουσάκειο Θεραπευτήριο, εξήρε το πολύπλευρο έργο του Ιδρύματος και δήλωσε την σταθερή στήριξη του Ιδρύματος Λάτση προς το Αννουσάκειο Θεραπευτήριο. Ο εξοχ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος ακολούθως χαιρέτισε την εκδήλωση και εξήρε την συμβολή του Ιδρύματος «Ιωάννη Σ. Λάτση», «Σε τέτοιες περιπτώσεις έχει μεγάλη σημασία όχι το ύψος της δωρεάς, αλλά το περίσσευμα της ψυχής που εκφράζει και το υπόδειγμα που προβάλει για την κοινωνία μας. Υπόδειγμα που δεν είναι τίποτα άλλο παρά η στήριξη του κοινωνικού κράτους», σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος, με έμφαση στην προσφορά της Εκκλησίας, εκφράζοντας τον θαυμασμό του για το «ουσιαστικό και αποτελεσματικό» έργο που επιτελείται στο Αννουσάκειο
Θεραπευτήριο της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, χαρακτηρίζοντας το «υποδειγματικό και πρωτότυπο». Ακολούθως ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαθρολομαίος σημείωσε, μεταξύ άλλων εις τον χαιρετισμό Του: «Σήμερον δε, εν χαρά και πνευματική αγαλλιάσει, εγκαινιάζομεν επισήμως την Μονάδα Ηυξημένης Φροντίδος, η οποία, προστιθεμένη εις το Αννουσάκειο Ίδρυμα, ολοκληρώνει τας δομάς της λεγομένης «κλειστής» και «ανοικτής» περιθάλψεως, παρέχουσα ποιοτικάς υπηρεσίας υγείας εις τους εν ασθενεία ευρισκομένους αδελφούς μας. Ο φιλοπονώτατος αδελφός Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος ανέλαβε την κοπιώδη πρωτοβουλίαν να επιμεληθή της ιδρύσεως της παρούσης Μονάδος με την εξαίρετον και γενναιόδωρον χορηγίαν του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ιωάννου Λάτση», του οποίου ο Γενικός Γραμματεύς, Εντιμολογιώτατος κ. Δημήτριος Αφεντούλης, ευρίσκεται σήμερον εν τω μέσω ημών…. Εις δε τον Ιερώτατον Μητροπολίτην Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιον, τον άξιον Διευθυντήν, αιδεσιμολογιώτατον Πρωτοπρεσβύτερον π. Αντώνιον Αρετάκην, και τους συνεργάτας αυτών, ευχόμεθα πλουσίαν την ενίσχυσιν του ελεήμονος Θεού, δια να συνεχίζουν επί μακρόν τοιαύτα έργα ευποιίας και συνδρομής των εμπεριστάτων, ασθενούντων και εν πόνοις όντων αδελφών ημών….».  Την επίσημη αυτή ημέρα για το Ίδρυμα  ο Παναγιώτατος ανύψωσε τον Αιδ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Αντώνιο Αρετάκη σε Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου, υψίστη τιμητική διάκριση για ένα έγγαμο Κληρικό. Ακολούθησε το κόψιμο της κορδέλας της νέας αυτής Μονάδας υπό του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου, του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Γεν. Δντου του Ιδρύματος Λάτση και, εν συνεχεία, ξενάγηση εις τον χώρο της Μονάδος από τον Φυσίατρο του Ιδρύματος. Ευθύνη συντονισμού της εκδήλωσης είχε η εκπαιδευτικός κ. Βίκυ Κόλια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: