Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ ΜΑΣ

Τελείωσε η ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών της Κίσαμου και μόνο στο Ελαφονήσι θα παραμείνει ο ναυαγοσώστης για όλο τον Οκτώβριο! Η φετινή χρονιά ήταν αρκετά δύσκολη για τους Ναυαγοσώστες μας και με τα στοιχεία που κράτησαν είχαμε τριάντα οκτώ (38) διασώσεις στις 4 παραλίες που είχαν την φύλαξη. 
Είκοσι έξι (26) διασώσεις στη Φαλάσαρνα με δύο επανδρωμένους πύργους στην Παχιά Άμμο, οκτώ (8) διασώσεις στο Μαύρο Μώλος με ένα πνιγμό που οφείλεται σε παθολογικά αίτια, τέσσερις (4) διασώσεις στον Δραπανιά και στον μοναδικό πύργο που δεν είχαμε περιστατικό ήταν αυτός του Τελωνείου!
Από όλα αυτά είναι πλέον γεγονός ότι ο Δήμος Κισάμου διαθέτει τις ομορφότερες και συγχρόνως τις πιο ασφαλείς παραλίες.
Μπράβο για άλλη μια φορά και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίζουν με αυτόν τον ζήλο οι έμπειροι πλέον ναυαγοσώστες μας Σχετάκης Γιάννης, Τρίγαζης Τάσος, Κουτουλάκης Νίκος, Τσιχλάκης Βαγγέλης, Σαριδάκης Γιώργος, Τσολάκης Μάριος, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και τα επόμενα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: