Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Σάββατο, 4 Αυγούστου 2018

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ουρά τα αυτοκίνητα κατά την επιστροφή των από τον Μπάλο... εκατοντάδες καθημερινά πηγαινοέρχονται από τον χωμάτινο δρόμο του ακρωτηρίου Γραμβούσας με τελικό προορισμό του Μπελιβάνη το μνήμα και από εκεί την Λιμνοθάλαλασσα του Μπάλου. Με 1ε το άτομο εισιτήριο και λίγη πεζοπορία, έχεις δει τον επίγειο παράδεισο μας, που κακά τα ψέματα είναι στα όρια του κάθε χρονιά τέτοιες μέρες. 
4.000 τουρίστες πηγαινοέρχονται (για να τηρήσουμε και τους όρους), φέρνοντας τον Μπάλο δεύτερο ή τρίτο καθημερινά σε επισκεψιμότητα στην επαρχία Κισάμου (Ελαφονήσι-Φαλάσαρνα-Μπάλος).
Πάντως το εισιτήριο είναι φτηνό για μια τέτοια διαδρομή και σε άλλες χώρες το τίμημα θα ήταν πολύ υψηλότερο, δίνοντας και την ευκαιρία να φτιαχτούν και άλλο οι υποτυπώδεις υποδομές με σωστή διαχείριση.
Τώρα πόσοι μένουν απο όλους αυτούς έστω και 10 λεπτά στην πόλη της Κισάμου είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο και δεν είναι ώρα να  αναλύσουμε.....το γιατί!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: