Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

ΠΟΙΟΣ ΒΟΑΚ;

Στην πάγια θέση-πρόταση της Περιφέρειας Κρήτης στην Κυβέρνηση για ένα ΒΟΑΚ, σύγχρονο αυτοκινητόδρομο από την Κίσαμο μέχρι την Σητεία, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτακης μιλώντας στα εγκαίνια του "11ου Φεστιβαλ Κισαμίτικης κουλτούρας" παρουσία αρχών, φορέων, παραγωγών-εκθετών, επιχειρηματιών και εκατοντάδων επισκεπτών.....
Δεν ξέρω αν πραγματικά θέλουμε σαν πόλη ένα ΒΟΑΚ καλό με 4 λωρίδες, όταν αυτή την στιγμή με τα χάλια του ΒΟΑΚ η Κίσαμος είναι αδιαπέραστη... Μήπως τελικά δεν θέλουμε ένα νέο ΒΟΑΚ αλλά ένα περιφερειακό, ένα παρακαμπτήριο, μια λύση στο αίσχος το καθημερινό; 
Κύριε Αρναουτάκη θεωρώ ότι θα είσαστε ο σωτήρας μας αν μας κάνατε μια χάρη τέτοια...γιατί ΒΟΑΚ ακούμε χρόνια τώρα αλλά ΒΟΑΚ δεν βλέπουμε ...και τέτοιο ΒΟΑΚ εμείς δεν θέλουμε όπως τον υπόσχεστε.
Όμως με χαρά θα δεχτούμε ένα περιφερειακό, ένα άλλο δρόμο για να δούνε και οι "κουτοπόνηροι", οτι με αυτά τα χάλια του μοναδικού μας δρόμου δεν κερδίζει κανένας... Κανένας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: