Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2018

ΤΙΜΗΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ

 Ο σύλλογος προβολής Κισάμου "Η Γραμβούσα" σε μια σεμνή τελετή στο περιθώριο των εκδηλώσεων του 11ου φεστιβάλ Κισαμίτικης Κουλτούρας, τίμησε μαζί με τον Δήμο Κισάμου, το μεγάλο ευεργέτη που για μια 10ετία ήταν και δήμαρχος Καστελίου Κισάμου.
Μια εκδήλωση που θα έπρεπε να είχε γίνει χρόνια τώρα, μιας και ο Χαρίλαο Λυγιδάκης ήταν ο γιατρός, ο φαρμακοποιός, ο άνθρωπος της κάθε δύσκολης δουλειάς, για όλη την επαρχία μας.
Μπράβο και πολλά συγχαρητήρια στον σύλλογο και ελπίζω να τιμηθούν και οι άλλοι που έχουν κάνει έργο στην πόλη μας και τους αγνοούμε...
Δεν είναι τυχαία η φωτο με τις κοπελιές να υποκλίνονται στους Λυγιδάκη-Ειρηναίο - Κατράκη... Μάλιστα αντιπροτείνω η πλατεία Ειρηναίου (που θα την βγάλουν έτσι και αλλιώς) να ονομαστεί πλατεία Λυγιδάκη μιας και το Δημαρχείο ήταν έργο του. Η ιστορία της πόλης δεν πρέπει να αλλοιώνεται, ούτε να αλλάζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: