Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

Η παραλία βράζει αυτό είναι το νεώτερο μετά και το κλείσιμο και του μοναδικού κεντρικού δρόμου που πάει προς την παραλία. Μάλιστα όπως λένε οι καταστηματάρχες του Τελωνείου είχαν την διαβεβαίωση απο την δημοτική αρχή οτι αφού στενεύουν τους δρόμους θα έμενε ανοικτή η Ομογενών Αμερικής που είναι και ο κεντρικός δρόμος προς το Τελωνείο. Δοκιμαστικά έμεινε μια μέρα ανοικτός, Παρασκευή 1 του Ιούνη αλλά χθες έκλεισε (καλά θα μπορούσατε για τα μάτια του κόσμου να τον κρατήσετε μια βδομάδα ώστε να έχετε και καλά συμπεράσματα). Η δικαιολογία βέβαια είναι οτι κατεβαίνουν τα μηχανάκια και τα αυτοκίνητα με μεγάλη ταχύτητα και η δημοτική αρχή φοβάται ατύχημα, και μην σκοτωθεί κανένας. Βέβαια την ίδια ώρα στο ανατολικό κομμάτι (με πολλά παράπονα απο τους επιχειρηματίες) που και αυτό είναι κλειστό τα μηχανάκια σβουρίζουν καθημερινά ανενόχλητα. Άρα και μόνο με αυτό η δημοτική αρχή σκέφτεται μονόπλευρα. Να μην σκοτωθούν στην Ομογενών Αμερικής αλλά ας σκοτωθούν στην ανατολική Σκαλίδη!!!!!
 - Δυστυχώς κάθε χρόνο υπάρχει κουβέντα επί αυτού και δεν υπάρχει λύση που να ικανοποιεί τους πάντες. Αστυνόμευση δεν υπάρχει πουθενά εδώ και χρόνια με αποτέλεσμα να έχουμε όλα αυτά που μας κάνουν απο δυο χωριά. 
"Στένεψαν όλοι οι δρόμοι και δεν νομίζω οτι η Ομογενών Αμερικής αποτελεί πίστα ράλλυ άρα γιατί πρέπει να την κλείσουμε; Και στο κάτω-κάτω της γραφής ποιους θα πρέπει προσέξουμε, τα μηχανάκια ή τους επιχειρηματίες;" 
"Η χρονιά παρ΄όλες τι εκτιμήσεις δεν πάει καλά αλλά και μεις δεν κάνουμε αυτό ώστε να τραβήξουμε όχι τους ξένους αλλά ούτε τους δικούς μας ανθρώπους." 
"Για φαντάσου να περπατάς σε πεζόδρομο και να φοβάσαι μην σε σκοτώσει κανένα αμάξι." λένε οι επιχειρηματίες ....

1 σχόλιο:

92 είπε...

Βεβαια! Οι καταστηματαρχες της αγορας ειναι πιο εξυπνοι απο τους υπολοιπους...!!

Παρολο που απο τον δημο ειχε ειπωθει οτι φετος η "κεντρικος" δρομος προς την παραλια θα παρεμενε ανοιχτος, χθες ηταν κλειστος!

Στην αγορα να κλεινουν δρομους για να κρατανε τον κοσμο φτιαχνουν πεζοδρομια για τραπεζοκαθισματα και μετεπειτα με το κλεισιμο τ δρομουν προσθετουν ακομα πιο πολλα , ενω στην παραλια που ειναι καλοκαιρινος προορισμος να τους κοβουν τα φτερα. Απο Μαη μεχρι Οκτωμβρη ανοιγουν τα παραλιακα μαγαζια και πατε και τους κλεινετε τον κεντρικο δρομο?

Γιατι στην αγορα να υπαρχουν πεζορδομια , φωτισμος , δημοσια καθαριοτητη, εκδηλωσεις ολο χρονο (καρναβαλια κ χορευτικες εκδηλωσεις) ενω στην παραλια δεν υπαρχουν ουτε τα βασικα , οπως φωτα, καδοι, "δημοσιος" καλλοπισμος, κ.α.


Αν ειχαν δυνατοτητα χωρου θα μετεφεραν και τον κισσαμιτικο αυγουστο στην αγορα, αν και πιστευω εχει συζητηθει.

Ποια ειναι η θεση του δημου? Μηπως νοιαζονται μονο για τα συμφερωντα της αγορας? Η παραλια δεν θεωρειτε Κισσαμος? Μονο πλατιες πια ξερουν να φτιαχνουν?

Η παραλια χθες ηταν λες κ ειχε πεσει βομβα.

Αν συνεχιστει αυτη η κατασταση θα πρεπει να ληφθουν κ αναλογα μετρα!