Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Εντάξει το θέμα έχει παρατραβήξει και όλοι ξέρουμε γιατί συμβαίνει αυτό. Κάνω λοιπόν μια πρόταση στην δημοτική αρχή -ξέρω οτι θα το διαβάσει- δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και εσείς να μην δίνεται μια λύση. Δεν μπορεί μέσα στην πόλη να συναντάς καθημερινά αυτήν την κατάσταση, αφήστε την εικόνα που μας διαφημίζει, υπάρχει και βρωμιά που αναδύεται αλλά και το σπουδαιότερο χρειάζονται δυο ώρες στην οδοκαθαρίστρια να καθαρίσει αυτά που εμείς κάναμε, αντί να καθαρίζει ένα άλλο σημείο της πόλης που πρέπει να καθαριστεί.
Πρόταση μου είναι να μπουν σε ένα σημείο της πόλης, έξω απο αυτήν 4-5 κάδοι οι οποίοι θα είναι αποκλειστικά για τα μαγαζιά της περιοχής. Σουβλατζίδικα, ταβέρνες, καφετέριες, να βάζουν εκεί τα σκουπίδια τους και να αφήσουμε τους υπόλοιπους κάδους για οικιακή χρήση. Ας τους βάλετε κάπου και ας ειδοποιήστε τα μαγαζιά για τον χώρο εναπόθεσης. Κρίμα είναι τα γραφικά στενά της πόλης να είναι αδιαπέραστα επειδή θέλουμε να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερους κάδους μες στην πόλη. Τα μαγαζιά ας αναλάβουν και αυτά αυτήν την υποχρέωση μιας και δεν στοιχίζει......  

Δεν υπάρχουν σχόλια: