Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ

 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Έλους – Λίμνης – Λουχίου «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» και η Αναπτυξιακή Εταιρία "Εννιά Χωριών Α.Ε." σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου (ΙΕΛΥΑ), οργανώνουν την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 και ώρα 19:30μμ στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου στο Έλος (παραπλεύρως ΚΕΠ) εσπερίδα με τα εξής θέματα:
Προβλήματα στην καλλιέργεια της Καστανιάς στην ορεινή ζώνη των Χανίων (Χαράλαμπος Ανουσάκης - Γεωπόνος, Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής).
Εντομολογικοί εχθροί της Καστανιάς ( Αργυρώ Καλαϊτζάκη – Γεωπόνος, Εντομολόγος, ερευνητής του ΙΕΛΥΑ).
Φυτόφθωρα (μελάνωση) δενδρωδών καλλιεργειών (Νεκτάριος Καβρουλάκης – Γεωπόνος, μικροβιολόγος, ερευνητής του ΙΕΛΥΑ).
Ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων ( Αναστάσιος Μαλανδράκης - Γεωπόνος, Φυτοπαθολόγος, ερευνητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Επιστημονικός συνεργάτης του ΙΕΛΥΑ).
Μετά το πέρας των ομιλιών θα ακολουθήσει διεξοδική συζήτηση.






Δεν υπάρχουν σχόλια: