Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

ΘΑ ΨΗΘΟΥΜΕ....

Αντιγράφω απο την σελίδα Καιρός Κρήτης του φίλου Μιχάλη Δρεττάκη. 
- Φαίνεται ικανός αυτός ο καύσωνας του ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακου για πολύ ακραίες τιμές θερμοκρασίας στην Κρήτη. Μένει να δούμε αν θα πιάσουμε τους 46 στη νότια Κρήτη όπως δείχνουν κάποια μοντέλα, πάντως οι 43 θεωρούνται σίγουροι και για πολλές περιοχές του νότου. Το κάποιο μελτέμι του βορά δεν θα είναι δροσερό, απλά θα μετριάζει την αίσθηση ζέστης και ίσως δυσκολέψει τιμές θερμοκρασίας άνω των 37. Σχεδόν παντού στο εσωτερικό, κάτω από τα 800 μέτρα θα πιαστούν θερμοκρασίες κοντά στους 40. Ακόμη και στα ορεινά 800-1500 μέτρα θα έχουμε πολύ ζέστη τα μεσημέρια, αλλά εκεί θα πέφτει η θερμοκρασία το βράδυ αρκετά. Σε μερικά σημεία στη νότια Κρήτη θα συμβαίνει το φαινομενικά παράδοξο της υψηλότερης θερμοκρασίας το βράδυ και τη νύχτα σε σχέση με το μεσημέρι λόγω της αύρας, μόνο που η τελευταία σε συνδυασμό με την υγρασία καθόλου δεν θα μειώνει την αίσθηση του καύσωνα. Είμαι περίεργος να δω αν θα πιάσουμε τις νύχτες Παρασκευής προς Σάββατο και την επόμενη θερμοκρασίες κοντά στους 40 σε μέρη όπως η Παλαιόχωρα ή ο Λέντας!

-Προσοχή λοιπόν το Παρασκευοσαββατοκύριακο και ελπίζω να έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα, αλλά και να έχουν δήμος και κράτος, γιατί όπως βλέπουμε στην φώτο θα κτυπήσουμε 37 και πάνω και στην γειτονιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: