Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017

ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ

.. μου 'λεγε η μάνα μου!!!
Είμαι σίγουρος οτι αν η δημοτική αρχή είχε σκεφτεί να χαράξει πεζοδρόμια ή έστω να διαφυλάξει αυτά που ήδη έχει, θα είχε κερδίσει πολλά περισσότερα απο αυτά που καθημερινά βλέπουμε στις δυο πλατείες μας. Δεν ξέρω αν περνάτε να τα δείτε αλλά ήδη στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου τα κρασπεδόρειθρα είναι ατάκτως διασκορπισμένα. Θυμίζουν τα μπλοκ που βάζουμε στα λιμάνια για να τα προστατεύουμε απο τα κύματα. Έ κάτι τέτοιο μοιάζουν και αυτά.... 
Η κοινή γνώμη λέει σε μεγάλο ποσοστό οτι δεν είναι όμορφα... και φυσικά έχουν δίκιο, απο την άλλη όσοι μίλησαν υπέρ ή εναντίων αυτών στην δημόσια τηλεόραση.. δεν μιλιούνται πλέον μεταξύ τους. (Άλλο και τούτο δεν μπορεί να έχεις διαφορετική άποψη;) Δεν ξέρω, ούτε μπορώ να φανταστώ πως θα διαμορφωθούν οι πλατείες, αν μείνουν έτσι ή θα τις στρώσουμε με ωραίες πλάκες, αν θα βάλουμε λουλούδια (έμαθα οτι σίγουρα θα ξαναβάλουμε περίπτερο) ή ομπρέλες και τραπεζοκαθίσματα, όμως ξέρω οτι ήδη μπήκαμε στην κατιούσα του καλοκαιριού και το μόνο που βλέπω είναι μια ανακατωσούρα και στις πλατείες και στους ανθρώπους που τις εκμεταλλεύονται... και φυσικά η διγνωμία θα υπάρχει γιατί... άλλη η δουλειά του ναύτη και άλλη του καντηλανάφτη. Φυσικά αν αυτό ήταν όλο κι όλο το προσωρινό, τότε ας τα βγάλουμε όσο το δυνατόν συντομότερα... αν υπάρχει όμως και συνέχεια με χαρά να τα δούμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: