Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Η ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ....

Βασικά το πρόβλημα καθαριότητας στον Μπάλο δεν είναι σημερινό, είναι χιλιοειπωμένο και πάντα η κάθε δημοτική αρχή έκανε όλα αυτά που έπρεπε μετά απο κάθε καταγγελία.... Αξίζει βέβαια να διαβάσουμε τι προτείνει ο πολίτης που πήγε εκεί ( και έστειλε την πρόταση του για τον Μπάλο στο ΖΑΡΠΑ) για τα γυρίσματα ενός ριάλιτι, που η αλήθεια είναι οτι θα έχει επισκεφτεί και άλλα μέρη και για να τα γράφει κάτι θα την "κούρδισε"...
Λέει λοιπόν
Ως πολίτης προτείνω:
1) Να λειτουργήσουν το συντομότερο οι τουαλέτες (το αυτονόητο) αν δεν έχει γίνει ήδη.
2) Να δημιουργηθούν μεγαλύτεροι χώροι για σκουπίδια ή ακόμα καλύτερα να εξαφανιστούν οι υπάρχοντες κάδοι στην παραλία και στο μονοπάτι ώστε να αναγκάζονται οι επισκέπτες να παίρνουν μαζί τους τα σκουπίδια στα καράβια ή στο σακίδιο τους μέχρι το αμάξι. Ως αποτέλεσμα θα είναι να μαθευτεί από τους επισκέπτες και κατά την επίσκεψη τους θα φέρνουν μαζί τους ότι πραγματικά χρειάζονται. Όσο υπάρχουν οι παρόντες κάδοι, οι επισκέπτες θα βρίσκουν αφορμή να αφήνουν τα σκουπίδια τους, οι κάδοι θα γεμίζουν, τα σκουπίδια θα απλώνονται παντού όπως και τώρα.
3) Σε κάθε περίπτωση οι εγκαταστάσεις τουαλέτας και απόρριψης σκουπιδιών όπου εν τέλει θα υπάρχουν, θα πρέπει να καλυφθούν με φυσικό παραπέτασμα όπως πχ. καλαμίες ή ξύλινο κάλυπτρο.
4) Οι οποιεσδήποτε παλαιές εγκαταστάσεις θα πρέπει να εξαφανιστούν και να μείνει ο τόπος κατά το δυνατόν χωρίς παρεμβάσεις.
5) Τέλος, να μην δοθεί ξανά άδεια για τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων. Σε άθεοι περίπτωση δεν πρόκειται ούτε στο ελάχιστο να καλύψει τις ανάγκες της κοσμοσυρροής κάθε ημέρας. Όλα τα παραπάνω με αυστηρό αλλά και συμβουλευτικό ύφος διότι βαρέθηκα να τα βλέπω και να μην προτείνω αλλαγές.
Ο τόπος είναι μαγικός από μόνος του. Ας βοηθήσουμε ώστε κάθε φωτογραφία επισκέπτη να γίνει διαφήμιση του τόπου μας, παρθένος και αυθεντικός όπως θα έπρεπε να είναι.
Υ.Σ Απλά πράγματα και εγώ απο την μεριά μου προτείνω για να καταλάβουμε τι κάνουμε να τον κλείσουμε για ένα χρόνο!!!!  Για να δούμε ποιοι χάνουν και αν αυτοί που χάνουν κάνουν κάτι ανταποδοτικό εκτός απο καθημερινό κερδοσκοπικό προσκύνημα. Μόνο αν κλείσει ο Μπάλος και η Γραμβούσα θα καταλάβουν κάποιοι οτι το άρμεγμα θέλει και καλό τάισμα....




.... και μην ξεχάσετε εμείς που αγαπάμε τα Φαλάσαρνα, τον Μπάλο, το Ελαφονήσι πάμε και εθελοντές... ξεκινώντας απο την Κυριακή το πρωί στα Φαλάσαρνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: