Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

Μας επηρεάζουν τελικά οι αλλαγές που αποφάσισε το ΠΥΣΠΕ Χανίων εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.
Αναλυτικότερα το ΠΥΣΠΕ Χανίων αποφάσισε τον υποβιβασμό δυο δημοτικών δημοτικών σχολείων στον Δήμο Κισάμου, το ολοήμερο Γραμβούσας που απο 4θέσιο γίνεται 3θέσιο και το δημοτικό σχολείο Σφακοπηγαδίου απο 3θέσιο σε 2θέσιο. Σίγουρα το επόμενο βήμα είναι η κατάργηση τους και αν δεν κάνουμε κάτι θα την πάθουμε όπως την έχουμε πάθει και παλαιότερα.
Μάλιστα πολύ κοντά μας κατάργησαν δυο σχολικές μονάδες, το νηπιαγωγείο στην Καληδονία και το Δημοτικό σχολείο στα Ροδωπού. Να θυμίσω οτι κάθε χρόνο ειδικά ο δήμος μας δέχεται "μαχαιριές" στην εκπαίδευση πέρυσι είχε κλείσει το νηπιαγωγείο στις Καλάθενες, όπως και το νηπιαγωγείο στα Ροδωπού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: