Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το κτηνιατρικό κέντρο Κισάμου σε συνεργασία με τον δήμο Κισάμου θα πραγματοποιήσει αιμοληψια από σκύλους της περιοχής στα πλαίσια έρευνας για να διαπιστωθεί αν υπάρχει το παράσιτο της Λεισμανίασης*.
*Η Λεισμανίαση είναι μια νόσος που προκαλείται από πρωτόζωα παράσιτα του γένους Leishmania και μεταδίδεται με το τσίμπημα ορισμένων τύπων σκνίπες. 
Οι λοιμώξεις στον άνθρωπο προκαλούνται από περισσότερα από 20 είδη Leishmania. Οι παράγοντες κινδύνου περιλαμβάνουν: τη φτώχεια, τον υποσιτισμό, την αποψίλωση των δασών, και την αστικοποίηση 
Περίπου 12 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τη στιγμή σε ορισμένες 98 χώρες. Περίπου 2 εκατομμύρια νέες περιπτώσεις, καθώς και μεταξύ 20 και 50.000 θάνατοι συμβαίνουν κάθε χρόνο. Περίπου 200 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ασία, Αφρική, τη Νότια και Κεντρική Αμερική, και τη νότια Ευρώπη ζουν σε περιοχές όπου η νόσος είναι συχνή.Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει λάβει εκπτώσεις σε ορισμένα φάρμακα για τη θεραπεία της νόσου. Η νόσος μπορεί να εμφανιστεί σε μια σειρά από άλλα ζώα, συμπεριλαμβανομένων των σκύλων και των τρωκτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: