Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 12 Μαΐου 2015

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ

 Aν αυτό που έκαναν ο Σαμαράς και οι επίλεκτοι του με την Αμφίπολη δεν ονομάζεται "πολιτική αλητεία", τότε πως ακριβώς ονομάζεται; H ανασκαφή στην Αμφίπολη ήταν μια "άτεχνη σκηνοθετημένη ιστορία με σκοπό να αποσπαστεί η προσοχή των Ελλήνων από αυθαίρετα οικονομικά μέτρα", υποστήριξε ο γενικός γραμματέας της Αρχαιολογικής Εταιρείας και ακαδημαϊκός Βασίλης Πετράτος, κατά την παρουσίαση του έργου της Εταιρείας για το 2014.
Δεν μας εκπλήττει νομίζω και δεν πρέπει να εκπλήττει κανένα νοήμονα άνθρωπο η καταγγελία αυτή του γ.γ. της Αρχαιολογικής Εταιρείας. Παλιά η μέθοδος του Συστήματος να αποπροσανατολίζει με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο, αδίστακτα και ιταμά, από τα πραγματικά προβλήματα τον κόσμο και ένα περισσότερο όταν παίρνονται τα πιο βάρβαρα για το λαό μέτρα.
Δυο επισημάνσεις θα κάνουμε: Το ένα ζήτημα το σημειώνει και το "Βαθύ Κόκκινο" όπως θα δείτε πιο κάτω: -Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, θα αναζητήσετε μήπως ευθύνες; Έγινε και οικονομική ζημιά εκτός από τη γελοιοποίηση των πάντων. Αλλά σκοπεύετε να κάνετε κάτι γι αυτό; Θα αναμένουμε! (αν και κάθε αναμονή πλέον είναι χωρίς νόημα...).
Το άλλο: Mην έχουμε αυταπάτες ότι οι αποπροσανατολισμοί της κοινωνίας τελείωσαν! Όχι! αποπροσανατολισμοί όποιου μεγέθους και όποιας ποιότητας, επιχειρούνται και γίνονται και τώρα! Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε η νέα συγκυβέρνηση... Και θα ενταθούν τις επόμενες ημέρες και το επόμενο διάστημα, γι αυτό ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΑ τα μάτια -και πάντα υποψιασμένα- πρέπει όλοι μας να έχουμε..
Δημήτρης Κ. Τζανακάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: