Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΡΩΤΗΜΑ

Δυστυχώς τα ερωτήματα για τον Μπάλο και το Ελαφονήσι είναι πολλά ...και η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε ακριβώς τις προθέσεις της δημοτικής αρχής επί αυτού, απλά με μισόλογα και υποθέσεις πάμε να βγάλουμε ένα συμπέρασμα. 
Γενικώς υπάρχει αναβρασμός, για τον Μπάλο έμαθα οτι αρκετοί από τους παράνομους ιδιοκτήτες των παραγκών έχουν αρχίσει να τις ξηλώνουν με ιδία μέσα και μάλιστα χθες μεταφέρθηκαν και τα υλικά στην Κίσαμο... κάποιοι άλλοι συνεχίζουν και κάποιοι άλλοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση έως ότου φτάσει η καταλυτική ημερομηνία ... του γκρεμίσματος.
Βέβαια το ερώτημα παραμένει....ξηλώνουμε αυτά που είναι στην γη.... τι θα γίνει όμως να οι ίδιοι και περισσότεροι πλησιάζουν από τις 13 του Μάη τον Μπάλο με πλωτά (νόμιμα ή μη) κυλικεία και γεμίσει η λιμνοθάλασσα με κάθε λογής σκαφάκι που θα νοικιάζει ομπρέλες, θα πουλά το αντηλιακό, τον καφέ, το νερό και θα φτιάχνει σαντουιτσάκια στον αφρό της θάλασσας; 
Τώρα για το Ελαφονήσι η αντίδραση είναι σίγουρη... όχι τίποτα άλλο αλλά αυτοί που ψήφισαν την νυν δημοτική αρχή για να τιμώρησαν τα λάθη της προηγούμενης, όπως λένε, κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα και δεν περίμεναν τέτοια εξέλιξη!!! 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όταν μια δημοτική αρχή παρουσιάζεται εντελώς ανίκανη να διαχειριστεί το οτιδήποτε το ξεπουλάει με άνεση παραδίδει το οποίο ίχνος αξιοπρεπειας που διέθετε αν διέθετε ποτε και κάνει το σκυλάκι ... Στα συμφέροντα των δυο τριών με παχιές τσέπες με τη νομιμότητα αλα καρτ κάνει τις τσέπες τους πιο παχιές κουλουκιζει πίσω από ισχυρούς βοηθοντας τους να ξετσιλακοσουν και αλλα πτώματα για να γίνου ακόμα πιο ισχυροί και αυτός νομίζει πως έχει συμμάχους.. Το μόνο που θα μπορέσουν να κάνουν τα συμφέροντα ειναι να του δανεισουν ελικοπτερο για την διαφυγή του.. Ο αυταρχισμος σε αυτή την πςριπτωσηθα τον βοηθησει .. γιατι θα θέλει μόνο μια θέση στο Ελικόπτερο...