Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΚΡΗΤΗΣ

Η ισόρροπη ανάπτυξη της Κρήτης αποτελεί τον βασικό άξονα της πρότασης για το νέο αναθεωρημένο χωροταξικό σχέδιο του νησιού που παρουσιάστηκε στους φορείς των Χανίων. Σύμφωνα με την συντονίστρια της ομάδας των μελετητών Ράνια Κουρτσουνέτη, μοχλό ανάπτυξης για την Κρήτη θα αποτελέσουν και για το επόμενο διάστημα ο τουρισμός, ο πρωτογενής τομέας .τα Ανώτατα και Τεχνολογικά Ιδρύματα του νησιού και οι υποδομές.
Το νέο χωροταξικό προτείνει οκτώ ζώνες ανάπτυξης των ΑΠΕ, δύο σε κάθε περιφερειακή ενότητα. 
Ο κ. Καλογερής αναφέρθηκε και στο θέμα χωροθέτησης μονάδας της ΔΕΗ στη θέση Μαράθι Ακρωτηρίου προοπτική που προκαλεί αντιδράσεις.
Όπως τόνισε η θέση αυτή είναι μεταξύ πέντε υποψηφίων (η μια στην Κίσαμο) που παρουσιάζονται στην πρόταση ωστόσο όπως υποστήριξε έχει την προφορική διαβεβαίωση από τη ΔΕΗ σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει κανείς σχεδιασμός της επιχείρησης που να συμπεριλαμβάνει το Μαράθι.
Επεσήμανε ότι τις επόμενες ημέρες αναμένει και την γραπτή απάντηση της ΔΕH και ακόμα υποστήριξε ότι στην ίδια περιοχή δεν πρόκειται να αναπτυχτεί καμία οχλούσα δραστηριότητα.

Αν το καταλάβατε στο Μαράθι δεν πρόκειται να αναπτυχθεί άλλη οχλούσα δραστηριότητα, μήπως όμως έχουν αποφασίσει για την θέση δίχως να μας ρωτήσουν; 



Δεν υπάρχουν σχόλια: