Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΟ VEGITERRANEO



Α.Σ.Ο.Π. Ελαφονησίου ΣΥΝ.Π.Ε.
Ο Α.Σ.Ο.Π. Ελαφονησίου ΣΥΝ.Π.Ε. ιδρύθηκε το 2005 ως Αγροτικός Συνεταιρισμός Ομαδικής Παραγωγής Πρώιμων Κηπευτικών και Κηπευτικών Θερμοκηπίου Ελαφονησίου. Ακολουθεί τα πρότυπα GlobalGap, Agro 2.1 &2.2 και ISO 22000, με άμεση και διαρκή επίβλεψη από τον Γεωπόνο του Συνεταιρισμού σε συνεργασία με τους φορείς πιστοποίησης και ελέγχου.
Ο κύριος όγκος παραγωγής κηπευτικών του  Α.Σ.Ο.Π. Ελαφονησίου ΣΥΝ.Π.Ε. είναι  διάφορες ποικιλίες τομάτας. Η καλλιέργεια της δεν περιορίζεται στα κλασσικά υβρίδια της στρογγυλής μεσόκαρπης τομάτας αλλά επεκτείνεται και σε εξειδικευμένα υβρίδια τύπου cherry, cluster, pomidoro με ανώτερα και ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά. Καλλιεργούνται επίσης υβρίδια αγγουριού (κοντό – μακρύ) και  πεπονιού, με προοπτική επέκτασης σε νέα είδη.
Α.Σ.Ο.Π. Ελαφονησίου ΣΥΝ.Π.Ε.  Τ.Κ. 73 012, Ελαφονήσι, Κίσσαμος Χανίων, Κρήτη Τηλ. – Fax: + 30 28220 61061, κιν,: + 30 6977 075 399
Email: asop.elafonisiou@gmail.com | info@asop-elafonisiou.gr | sales@asop-elafonisiou.gr website: www.asop-elafonisiou.gr
Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραγωγών Κηπευτικών Θερμοκηπίου Ελαφονησίου – Χρυσοσκαλίτισας
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραγωγών Κηπευτικών Θερμοκηπίου Ελαφονησίου – Χρυσοσκαλίτισας εδρεύει στο Ελαφονήσι του δήμου Κισσάμου Χανίων. Σ' αυτή την περιοχή που έχει ένα ιδιαίτερο κλίμα με μεγάλη ηλιοφάνεια ακόμα και κατά την περίοδο του χειμώνα, εγκαταστάθηκε το 1992 το πρώτο θερμοκήπιο.
Ο Συνεταιρισμός ιδρύθηκε το 2002 από περίπου 20 μέλη και με αριθμό καλλιεργούμενων στρεμμάτων περίπου 200, που συνεχώς αυξάνονται μέχρι και σήμερα από τους ίδιους τους παραγωγούς. Διαθέτει ιδιόκτητες υποδομές, έκτασης 800 τ.μ., εφοδιασμένες με τελευταίου τύπου μηχανολογικό εξοπλισμό, πιστοποιημένες κατά ISO 22000. Τα μέλη του συνεταιρισμού είναι πιστοποιημένα βάση των προτύπων AGRO 2.1 & 2.2 και GLOBALGAP. Το κύριο προϊόν που καλλιεργείται είναι η μεσόκαρπη τομάτα, σε διαφορές ποικιλίες όπως : ELPIDA, BELLADONA, DAFNI αλλά και κάποια ιδιαίτερα υβρίδια τύπου Βελανίδι, Τσέρι και Ποντόρμο. Κατά περιόδους παράγονται αγγούρια (μακριά ή κοντά), πεπόνια και πιπεριές.
ΧΡΥΣΟΣΚΑΛΙΤΙΣΣΑ  Δημος Ινναχωριου - Χανια, Κρητη 73012, 
Τηλ. +30 28220 61441, Τηλ.-Φαξ.: +30 28220 61088
Κιν: +30 6977986555, +30 6957041854
email: syn.elaf_xris@yahoo.gr, webside: www.elafonisi.gr
Ομάδα Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων "Φαλάσσαρνα" – Στ. Κομπογεννητάκης & Σια Ο.Ε
 Η Ομάδα Παραγωγών  "ΦΑΛΑΣΣΑΡΝΑ"  ιδρύθηκε το 2006 από μια μικρή ομάδα παραγωγών με επίκεντρο την παραγωγή οπωροκηπευτικών, η οποία πληροί τις απαιτήσεις των προτύπων ποιότητας GLOBAL GAP & AGRO.
Λαμβάνοντας υπόψη τα μηνύματα της αγοράς, η  παραγωγή ντομάτας καθιερώθηκε ως κύριο εμπόρευμα, με ιδιαίτερη έμφαση σε κατηγορίες, όπως ντομάτα Ελπίδα, Pilavy,Torry, Belladonna, Τσαμπί, Cherry . Ο προγραμματισμός της φύτευσης και της επιλογής των υβριδίων έχει ως στόχο να καλύψει τις ανάγκες των συνεργατών με ντομάτες αναγνωρίσιμης ποιότητας 
Τα προϊόντα της Ομάδας Παραγωγής "ΦΑΛΑΣΣΑΡΝΑ" διακρίνονται για την υψηλή ποιότητά τους. Στόχος της Ομάδας είναι να γίνει σημείο αναφοράς για την ελληνική Ντομάτα και την υψηλή ποιότητα και διαθρεπτική της αξία.
Ομάδα Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων  "Φαλάσσαρνα" –Στ. Κομπογεννητάκης & Σια Ο.Ε, Πλάτανος Κισσάμου, Χανιά Κρήτης
Τηλ. – Fax:  +30 2822041235 email: agro.falasarna@gmail.com, 
website: www.agrofalassarna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: