Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ RASKOLNICK


ΝΟΜΠΕΛ ΕΝΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2013
Όπως αναμεταδίδει το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, μια από τις φαεινές ιδέες για να κατευναστεί η οργή των καταθετών των κυπριακών τραπεζών, είναι και η «αποζημίωσή τους» με τραπεζικές μετοχές. Για τα χαμένα από τα κουρέματα κεφάλαια λοιπόν, αντάλλαγμα μετοχές πτωχευμένων τραπεζών. Έχουν μεγάλη πλάκα οι Κύπριοι αδελφοί! 
Κι ενώ όλοι πιστεύαμε ότι δεν υπάρχει χειρότερος κυβερνήτης από τον Έλληνα πρωθυπουργεύοντα σφουγγοκωλάριο, να που τον τρώει τώρα στη στροφή ο Κύπριος ανταγωνιστής του για το Νομπέλ Ενδοτικότητας 2013, ο οποίος πριν λίγες μόνο μέρες, απέκλειε την περίπτωση ......
... να κουρευτούν οι καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες.   
Βέβαια η κυπριακή Βουλή καλείται να την ψηφίσει τώρα την απόφαση αυτή κι έτσι, μετά τα ντουβάρια των τραπεζικών υποκαταστημάτων, οι εξαγριωμένοι κύπριοι μπουλντοζιέρηδες αναμένεται να στραφούν και κατά των άλλων ντουβαριών, αυτών που ψήφισαν για να τους εκπροσωπούν στο κοινοβούλιο, εφόσον τολμήσουν να υπερψηφίσουν το μέτρο.
Είναι εξίσου πιθανό, κάποιοι από αυτούς τους βουλευτές που είναι χρηματιστές, σύμβουλοι επενδύσεων και δικηγόροι, αν το ψηφίσουνε αυτό το κούρεμα, να βρεθούνε με κομμένο από κλαδευτήρι το μικρό δάχτυλο του δεξιού τους χεριού με εντολή κανενός θυμωμένου Μοσχοβίτη ή ακόμα χειρότερα να βρεθούν με τίποτα βαρίδια στα πόδια, στην αγκαλιά του Ποσειδώνα. Έπρεπε να πρόσεχαν με ποιους κάνουν δουλειές.
Το βέβαιο είναι ότι η Κύπρος, ως φορολογικός παράδεισος, θα δεχθεί ένα ισχυρό πλήγμα και μια σπουδαία πηγή εισοδήματος ενδέχεται να χαθεί οριστικά για την Κύπρο, από την ανικανότητα του κυπριακού πολιτικού συστήματος να υπερασπιστεί την αξιοπρέπειά του και μαζί, την υπόστασή αυτού του φορολογικού παραδείσου, τον οποίο όλοι οι Κύπριοι μαζί, μονιασμένοι άρμεγαν. Μοιραία, αναμένεται να βελτιωθούν οι δουλειές κατά Λουξεμβούργο μεριά κι ακόμα παραπέρα. 
Το πιο ενδιαφέρον θα είναι να δει κανείς τις εκροές της τελευταίας εβδομάδας από το κυπριακό τραπεζικό σύστημα, γεγονός που θα καταδείξει ποιοι εκτός από τους παπάδες -οι παπάδες πάντα ξεγλιστράνε- ήτανε στο κόλπο και γλιτώσανε τη «δεκάτη».  
Παντως, για να μην τρελαθούμε κι εντελώς, πρέπει να θυμόμαστε ότι εν μέσω κρίσης οι κυπριακές τράπεζες δίνανε 5% τόκο το χρόνο για καταθέσεις από κάποιο ποσό και πάνω. Έτσι, για να μην ξεχνάμε και την αριθμητική που μάθαμε στο δημοτικό σχολείο. Με άλλα λόγια βουτήξανε τους τόκους μόλις δυο χρόνων οι θλιβεροί απατεωνίσκοι υπάλληλοι της Φράου Μέρκελ, απατεωνίσκοι βέβαια που ψήφισε μόλις προ λίγων ημερών ο κυπριακός λαός, με άλλες υποσχέσεις.  
Στα καθ’ ημάς, όπως έχει δηλώσει ήδη από το Σάββατο ο Οικονομικός Διευθυντής της ελληνικής Τρόικας Εσωτερικού κ. Στουρνάρας «από την απόφαση του Eurogroup σχετικά με την Κύπρο εξαιρούνται ρητώς οι καταθέσεις στα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα και διασφαλίζεται απολύτως η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος». 
Πάντως πλάκα θα έχει να ξυπνήσομε την Τρίτη το πρωί και να ανακαλύψομε ότι ήταν πολλοί οι «υποψιασμένοι» κι ότι το ύψος των καταθέσεων στα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα είναι τελικά υπερβολικά υψηλό για να εξαιρούνται οι καταθέσεις αυτές ρητώς. 
Σκέφτομαι με οδύνη και τους πονηρούς συμπολίτες που είχαν στείλει τα κλεψιμέικα στην Κύπρο. Διότι το κυπριακό κράτος, οφείλει τώρα να ενημερώσει κι όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν καταθέσεις στην Κύπρο. Χάρη θα μας κάνουν λοιπόν οι Κύπριοι αδελφοί να στείλουν στον Οικονομικό Διευθυντή της Τρόικας Ελλάδος κ. Στουρνάρα ένα αντίγραφο με τους Έλληνες καταθέτες που θα «χαρατσώσουν» -αφού δεν μπορεί να τους βρει μόνος του όλους αυτούς ο κ. Στουρνάρας- για να διασταυρώσουν κι οι δικές μας υπηρεσίες τις καταθέσεις των συνελλήνων που έχουν παρκάρει τα κεφάλαιά τους στα κυπριακά, πάλαι ποτέ, απάνεμα λιμάνια. Να συγκρίνουν τις καταθέσεις των χαροκαμένων δικαιούχων με τις αντίστοιχες δηλώσεις εισοδήματος τους, παρελθουσών χρήσεων, που λένε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: