Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΞΕΡΕΤΕ ....

.... ότι η αρχαιολογική Συλλογή που στεγαζόταν στο σημερινό μουσείο της πόλης, ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Φιλολογικού Συλλόγου «Κισαμικός» το 1936!
.... ότι η επισκοπή Κισάμου ιδρύθηκε πριν το 343 μ.Χ και ήταν ανάμεσα στις 20 πρωτοχριστιανικές επισκοπές της Κρήτης!
....  ότι το Γυμνάσιο Κισάμου, σημερινό 1ο Γυμνάσιο είναι το παλαιότερο σχολείο της πόλης και άρχισε να χτίζεται το 1924, με πρωτοβουλία του τότε επισκόπου Κισάμου και Σελίνου Άνθιμου Λελεδάκη!
..... ότι ο Π.Γ Σ Κισαμικός ιδρύθηκε το 1926, αλλά το πρώτο του καταστατικό έχει ημερομηνία 20 Ιουλίου του 1949 και το υπογράφουν 22 Καστελλιανοί εκ των οποίων ουδείς είναι σήμερα εν ζωή!

Δεν υπάρχουν σχόλια: