Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

ΞΕΡΕΤΕ...

..ότι ο Π.Γ Σ Κισαμικός έχει κατακτήσει τα πρωταθλήματα στην Α΄κατηγορία της ΕΠΣ Χανίων το 1993-1994, 1996-1997, 2000-2001, 2011-2012, και πήρε το κύπελλο της Ένωσης μια φορά το 1998-1999 (6-5 στα πέναλτι τον ΑΟΧ Παγχανιακό)! 
.. ότι το 69 π.Χ., μια καινούργια πόλη σχεδιάζεται με το "ιπποδάμειο σύστημα". Στους αυτοκρατορικούς χρόνους που ακολουθούν, η πόλη εξαπλώνεται και υπολογίζεται ότι καταλάμβανε περίπου την έκταση της σημερινής κωμόπολης (γύρω στα 1000 στρέμματα) ήταν η Ρωμαϊκή Κίσαμος!
... ότι ο μαρουβάς είναι ένα υψηλόβαθμο παραδοσιακό κρασί, που παράγεται μόνο στην Κισάμο. Η μοναδική ποικιλία από την οποία προέρχεται είναι το ρωμέικο, που στους οθωμανικούς χρόνους ήταν δηλωτικό για την ελληνικότητα του.
..ότι στις Λουσακιές υπάρχουν και οι γειτονιές, Μετόχι, Μεράδα, Γαλουβάς, Νταμπαριανά, Ζαχαριανά, Σταυρουλιανά, Λάκοι, Φτερόλακα, Βλασιανά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: