Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΚΑΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ

Μια πολύ ενδιαφέρουσα επιστολή του Αντώνη Ναξάκη φιλοξενούν σήμερα τα Χ.Ν, που είναι εκλεγμένο μέλος του υπηρεσιακού συμβουλίου της Β/βάθμιας εκπαίδευσης, γνώστης δηλαδή των προβλημάτων σχολικής στέγης στα Χανιά.
Δεν θα σας αναρτήσω όλη την επιστολή, αλλά αυτό που προκαλεί εντύπωση....
........Εδώ και οκτώ χρόνια παρακολουθώ συστηματικά το ζήτημα της σχολικής στέγης στον Ν. Χανιών από διάφορες θέσεις ευθύνης (γραμματέας  του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, αιρετός στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Χανίων και μέλος της επιτροπής αγώνα της Ενότητας Κολυμπαρίου).
Στον Δήμο Χανίων έχει προσδιοριστεί χρόνια τώρα η ανάγκη για 6 - 7 νέα σχολεία εκτός από τις αναγκαίες ανακατασκευές. Στον Δήμο Πλατανιά αναγνωρίζεται η άμεση αναγκαιότητα ανακατασκευής του κτηρίου του Κολυμπαρίου. Στον Δήμο Κισάμου είναι γνωστό το πρόβλημα στο κτήριο του ΕΠΑ.Λ. και του ΓΕ.Λ. 
Τον Αύγουστο άνοιξε πρόγραμμα Ε.Σ.Π.Α. για τη σχολική στέγη στην Περιφέρεια Κρήτης. Μέχρι σήμερα που κλείνει το πρόγραμμα, καμία μελέτη Ε.Σ.Π.Α. δεν διαθέτουν οι Δήμοι του Νομού Χανίων.
Στο πρόγραμμα έχουν ήδη ενταχθεί 4-5 κτήρια στη Β/βάθμια και Α/βάθμια Εκπαίδευση του Ν. Ρεθύμνου (νέα και ανακατασκευές) και 2 στον Ν. Ηρακλείου.
Αν μάλιστα δει κανείς ολόκληρη την περίοδο του Ε.Σ.Π.Α. (2007 - 2013), θα διαπιστώσει πως στους τρεις Νομούς της Κρήτης -εκτός των Χανίων- δεκάδες σχολικές μονάδες βρίσκονται σε διαδικασία κατασκευής και αποπεράτωσης. Ο Νομός Χανίων φαίνεται πως ανήκει σε άλλη Περιφέρεια, αφού γι’ αυτόν σ’ ολόκληρη την επταετία έχουμε στη Β/βάθμια Εκπαίδευση μόνο την κατασκευή του 8ου Γυμνασίου και την ανακατασκευή του 2ου Γυμνασίου.
Απλά πράγματα λοιπόν και ότι ακούγεται είναι σαν το υπνοστεντόν... για να κοιμόμαστε ομαδικώς.... κανένα λάκκο θα κλείσετε τουλάχιστον;



Δεν υπάρχουν σχόλια: