Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΛΙΧΟΥΔΙΑ.....


Tα παραδοσιακά κρεοπωλεία «ουδέποτε έχουν χρησιμοποιήσει ή πωλήσει κρέας αλόγου, πολύ δε περισσότερο συσκευασμένα κατεψυγμένα παρασκευάσματα» επισημαίνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, αναφορικά με την πώληση κρέατος αλόγου στην Ελλάδα.
- Εγώ δεν έχω καταλάβει ακόμα γιατί τόσο ντόρος για το κρέας του άλογο ..... αφού θεωρείτε ότι είναι από τα καθαρότερα ζώα!!! Εκτός αν οι παμπόνηροι που μας το έσπρωξαν μας πουλούσαν τα άλογα του ιπποδρόμου.... που είναι γεμάτα αναβολικά.
Στην Ευρώπη το κρέας αυτό προτιμάται από Ιταλούς (το σαλάμι από κρέας αλόγου αποτελεί λιχουδιά), Γάλλους, αλλά σε μικρότερες ποσότητες και από Γερμανούς και Ισπανούς. Διεθνώς η παραγωγή και η κατανάλωση κρέατος αλόγου είναι υψηλές στην Κίνα, το Μεξικό, το Καζακστάν, τη Μογγολία και την Αργεντινή, ενώ μικρότερες ποσότητες παράγονται στην Αυστραλία, τη Βραζιλία, τον Καναδά, την Πολωνία και τη Ρουμανία.
Τέλος πάντων .... αλλά αν μας ξεγέλασαν με το κρέας του αλόγου που είναι ακίνδυνο .... φανταστείτε τι άλλο έχουμε φάει και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι......

Δεν υπάρχουν σχόλια: