Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ


«Φύλο και φτερό» κάνουν τα κλιμάκια του Ελεγκτικού Συνεδρίου τη διαχείριση των οικονομικών των ΟΤΑ, και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία φαίνεται πως υπάρχουν παρατυπίες. Πέραν έργων ΕΣΠΑ που «λιμνάζουν», και για τα οποία παραπονιούνται έντονα οι αιρετοί, υπάρχει και κάτι άλλο που «λιμνάζει»: η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας καθώς και η μη είσπραξη εσόδων από δημοτικά τέλη.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», από τους ελέγχους που κάνει το Ελεγκτικό, έχει διαπιστωθεί ότι πολλοί δήμοι δεν εισπράττουν τέλη από δημοτική περιουσία, όπως αξιοποίηση ή ενοικίαση δημοτικών χώρων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (τραπεζοκαθίσματα), από την αξιοποίηση των δημοτικών παραλιών, από επιχειρήσεις σε λατομεία, το ειδικό τέλος στα νεκροταφεία κτλ. Είναι χαρακτηριστικό πως κάποιο δεν εισπράττουν ούτε το ΤΑΠ (υπενθυμίζεται πως είναι ένας από τους φόρους που θα αυξηθεί υποχρεωτικά, στην περίπτωση που ο δήμος μπει στο Παρατηρητήριο ΟΤΑ). Επιπλέον, εντοπίστηκαν περιπτώσεις δήμων που δεν αξιοποιούν σημαντικά ακίνητα που διαθέτουν, τα οποία αφήνουν να ρημάζουν και πολλά να βρίσκονται σε προχωρημένο σημείο εγκατάλειψης.
ΠΗΓΗ





1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θα φτάσει η χάρη των ελεγκτών και στην περιοχή μας και τότε θα δούμε πολλές απολογίες... για την διαχείριση του Δήμου και της Μονομετοχικής.