Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΚΙ ΟΜΩΣ Ο ΓΥΦΤΟΣ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΣΗΜΕΡΑ 10Kg ΜΟΝΟ 3Ε


Ο στόχος είναι διττός. Αφενός οι οικογένειες που έχουν ανάγκη στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε φρούτα, αλλά και να εκπαιδευτούν οι μαθητές στο να επιλέγουν φρούτα και προϊόντα υγιεινής διατροφής.
Το πρόγραμμα δωρεάν διανομής φρούτων υλοποιείται μέσω κοινοτικών πόρων, προβλέπει τη διανομή έτοιμης φρουτοσαλάτας μέσα σε φρέσκο ελληνικό χυμό πορτοκαλιού, αλλά και φρούτων (μήλο, αχλάδι και πορτοκάλι), σε 364.665 μαθητές, σε 3.522 σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στις 11 από τις 13 περιφέρειες της χώρας, για το 2013 και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το αξιοποιεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προς όφελος της διατροφής και της υγείας των μαθητών της χώρας, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Περιέργεια να δω ποιες περιφέρειες είναι εκτός από τα φρούτα; Μάλλον αυτές που τα πετάνε...πχ. η Κρήτη πετά τα πορτοκάλια στις χωματερές!!
Τελικά σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης Απόστολο Κλινάκη, η διανομή εδώ φαίνεται να παίρνει παράταση, λόγω της μεγάλης απόστασης που υπάρχει από την περιοχή της έδρας του αγροτικού συνεταιρισμού που έχει αναλάβει το έργο. Χαχαχχα είμαστε μακρυά.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: