Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

TO MHNYMA KAI H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

......των τρομοκρατών-Ατομική τρομοκρατία χωρίς ιδεολογικό υπόβαθρο δείχνουν τα στοιχεία!
Γράφει ο Νίκος Μουντάκης
Η ελληνική κοινωνία και οι πολιτικές δυνάμεις βρίσκονται τώρα μπροστά σε ένα νέο φαινόμενο: Την έξαρση της "ήπιας", μικρής κλίμακας τρομοκρατίας, που επιλέγεται ως μορφή δράσης και πάλης ανοργάνωτων ομάδων  του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Η επίθεση στο σπίτι του αδερφού του κυβερνητικού εκπροσώπου δείχνει ότι πρόκειται για τρομοκράτες με την κλασσική έννοια του όρου, αλλά για άτομα και ομάδες που δρουν χωρίς μεθοδολογία, δεν έχουν συγκεκριμένους πολιτικούς στόχους, ούτε σαφές ιδεολογικό πλαίσιο αναφοράς. Η προγενέστερη επίθεση με γκαζάκια κατά πέντε δημοσιογράφων και η κλιμάκωση με την επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας δείχνει ότι οι μέθοδοι που επελέγησαν δεν παραπέμπουν σε γνωστές τρομοκρατικές ομάδες και σε πυρήνες αντιεξουσιαστών αλλά σε νέο φαινόμενο.
Αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι η ΕΛΑΣ πρέπει να αναζητήσει ενόχους εκτός των συνήθεις υπόπτων.
Ειδικοί από ξένες υπηρεσίες εκτιμούν ότι πρόκειται για νέο μοντέλο τρομοκρατικής δράσης με διάσπαρτους πυρήνες και μετακινούμενο κέντρο αποφάσεων, χωρίς συγκεκριμένη οργάνωση και τρόπο δράσης.
Οι δράσεις τους εντάσσονται στη λογική της "ατομικής τρομοκρατίας", που περνά το μήνυμα ότι κανείς από τους ανθρώπους του "συστήματος" δεν μπορεί  πλέον να είναι ασφαλής.
Σε αυτό το πλαίσιο με ιδιαίτερη προσοχή θα έπρεπε να εξεταστεί η προσέγγιση της Αλέκας Παπαρήγα η οποία δήλωσε πως "ο στόχος φωτογραφίζει το σκοπό", ενώ αναφέρθηκε σε πολιτικούς στόχους που εξυπηρετούν αυτές οι επιθέσεις.
Αν λοιπόν η ΕΛ.ΑΣ δεν βρει σύντομα την άκρη του νήματος τότε η χώρα θα βρεθεί μπροστά σε ένα νέο μη-αποτιμήσιμο κίνδυνο ο οποίος θα δράσει ανασταλτικά για την πολιτική, την οικονομία και την εικόνα στο εξωτερικό.
Οι τρομοκράτες έδειξαν ότι μπορούν να χτυπήσουν παντού και με κάθε τρόπο. Μέχρι στιγμής δεν έχουν δείξει πρόθεση για αφαίρεση ζωής, αλλά κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί τυχαία. Τότε οι συνέπειες θα είναι ανυπολόγιστες.
Υ.Γ: Οι ξένοι οίκοι αξιολόγησης και οι τράπεζες παρακολουθούν με δάκτυλο στη σκανδάλη....

Δεν υπάρχουν σχόλια: