Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο υπουργός ΥΠΕΚΑ το είπε ξεκάθαρα .... "Εμείς θέλουμε και Λατομεία και τουρισμό μαζί"....  
-Δεν ξέρω που κάνει τις διακοπές του ο υπουργός και αν έχει συνηθίσει να κάνει διακοπές σε λατομεία, αλλά μια τέτοια κουβέντα δεν θα μπορούσε παρά να προκαλέσει γέλιο. Ποιος τουριστικός προορισμός θα μπει στα φυλλάδια των οπερέιτορ την στιγμή που θα πέφτουν δυναμίτες, η περιοχή θα είναι ένα σύννεφο άσπρη σκόνη, και οι δρόμοι από και προς στενότεροι και από τα πιο στενά της γειτονιά μας.....
Φυσικά ο υπουργός...  καλό είναι να τον φέρουν μια βόλτα για δει και να μην πιστεύει αυτά που του λένε, δεν έκανε κουβέντα ούτε που θα πάνε την πραμάτεια τους τα φορτηγά, ούτε από ποιον δρόμο θα κινούνται, ούτε σε ποιο λιμάνι θα ξεφορτώνονται...αυτά μάλλον θα τα σκεφτούν αφού ...ξεκινήσουν να καταστρέφουν την περιοχή. 
Τώρα θα μου πείτε να στερηθεί η περιοχή την ανάπτυξη; Γιατί κάποιοι το βλέπουν ανάπτυξη να δημιουργούν νταμάρια! 
Έ ναι να την στερηθούμε τέτοια ανάπτυξη, γιατί το ζητούμενο είναι τι αποδίδει τα περισσότερα;  Ο γύψος ή ο τουρισμός; 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απορώ πως ο υπουργός δίνει σε αυτόν τον άνθρωπο άδεια για λατομείο ενώ αυτός έχει φεσώσει το δημόσιο (ΙΚΑ-ΕΦΟΡΙΑ) με πολλά εκατομμύρια.
Ζήτω η κάθαρση που μας λέτε,... γιατί εμείς δεν την βλέπουμε ή πάλι δεν υπάρχει ενημέρωση μεταξύ των υπηρεσιών... (ωραία καραμέλα ε!)
Κογχυλάκης Κυριάκος τοπικός συμβ. Βάθης

Κουκουράκης Κων/νος είπε...

Ο Υπουργός στην περίπτωση των λατομείων στο Στόμιο με αυτό που είπε παραβίασε το πνεύμα και το γράμμα της νομοθεσίας που αφορά τον Χωροταξικό Σχεδιασμό όπου
1)οι συγκρούσεις χρήσεων γης αντιμετοπίζονται στη βάση της εξυπηρέτησης του Δημόσιου Συμφέροντος
2)ο όρος Δημόσιου Συμφέρον αποτελείται από διάφορους παράγοντες όπου ο σπουδαιότρος εξ όλων είναι η προστασία του περιβάλλοντος.
Άσε λοιπόν τον Υπουργό να λέει τις κοτσάνες που του υπαγόρευσαν τα...λαμόγια.

Ανώνυμος είπε...

Σωστά τα λες και τα γράφεις Κωστή , αλλά εάν ο τυφλός δεν θέλει να βρει το φως του στραβός θα είναι μία ζωή!!!!