Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΝΑΟΥΣΑ-ΔΕΣΚΑΤΗ-ΚΑΡΥΣΤΟΣ....


-Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν στη Νάουσα έξω από την ΔΟΥ όταν πολίτες βρέθηκαν το πρωί έξω από το κτίριο όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες της εφορίας προκειμένου να αποτρέψουν τη διαδικασία μεταφοράς ηλεκτρονικών υπολογιστών και άλλων αντικειμένων στη ΔΟΥ Βέροιας.
Η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι και δεν άργησε να χαθεί ο έλεγχος με αποτέλεσμα τα ΜΑΤ απωθήσουν τους συγκεντρωμένους που ήταν στο σημείο, ενώ έκαναν ρίψη δακρυγόνων.
«Η κατάσταση είναι τραγική. Ξεκίνησαν να φορτώνουν τα πράγματα για να τα μεταφέρουν στην εφορία της Βέροιας. Στέλνουμε το μήνυμα ότι η πόλη της Νάουσας θα συνεχίσει να αγωνίζεται», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος, Τάσος Καραμπατζός.
-Ήρεμη είναι η κατάσταση στη Δεσκάτη Γρεβενών όπου χθες συνελήφθησαν ο δήμαρχος και ο αντιπεριφερειάρχης κατά τη διαμαρτυρία των κατοίκων για τη μεταφορά της εφορίας στα Γρεβενά. «Ο κόσμος έχει αποχωρήσει από το σημείο της εφορίας ενώ όλα τα υλικά έχουν ήδη μεταφερθεί. Αυτή τη στιγμή γίνονται μόνο προσπάθειες σε πολιτικό επίπεδο προκειμένου να περισώσουμε κάτι, αν μπορέσουμε» σχολιάζει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Γιώργος
-Υπό καθεστώς κατάληψης βρίσκεται το κτίριο της ΔΟΥ Καρύστου, όπου στεγάζεται η εφορία της περιοχής και ο κάτοικοι αφού έχτισαν την πόρτα ξημεροβραδιάζονται μπροστά για να αποτρέψουν τη μεταφορά της.
Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για τη μεταφορά της εφορίας 125 χλμ μακριά , στην Χαλκίδα, υποστηρίζοντας πως μία τέτοια ενέργεια, εκτός από την ταλαιπωρία, θα «νεκρώσει» και την περιοχή τους. Νωρίτερα, αλυσόδεσαν την πόρτα, τοποθέτησαν πλάκες Καρύστου και έχτισαν την είσοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: