Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΕ........


... ψυχολογικά προβλήματα
Γκαζάκια, μολότοφ, Καλάσνικοφ, μέτρα, βία, αστυνομία. Οι λέξεις αυτές επαρκούν για να περιγράψουν το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στη χώρα αμέσως μετά τις γιορτές. 
Η κοινωνία δοκιμάζει τα ακραία όρια της, χωρίς δικλείδες ασφαλείας. Το χρηματιστήριο επιχειρεί να προεξοφλήσει καλύτερες μέρες αλλά χωρίς περγαμηνές, καθώς οι τράπεζες που αποτελούσαν τον ακρογωνιαίο λίθο αγωνίζονται για επιβίωση.
Η αγορά όμως δεν είναι παρά μια μικρογραφία της κοινωνίας. Κυκλοθυμική, νευρική χωρίς προοπτική. Αναζητά καταλύτες και αναλώνεται με σενάρια χωρίς ουσία.
Από τη μια οι αποκρατικοποιήσεις που όχι μόνο δεν φέρνουν επενδυτές αλλά αναγκάζουν και όσους έχουν θέσεις να τις πουλήσουν… εκβιάζοντας για να αγοράσουν φθηνότερα και από την άλλη οι ανακεφαλαιοποιήσεις, με το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα.
Η κυβέρνηση που οφείλει να δώσει προοπτική παίζει πάνω σε μια στρατηγική υψηλής έντασης προσπαθώντας να ανακόψει την επέλαση της αντιπολίτευσης, ενώ τα Media έχουν προσκολληθεί στη  «λίστα Λαγκάρντ». Δυο χρόνια μετά την παραλαβή της δεν έχει πληρώσει κανείς, ενώ οι αρχές ερευνούν την πορεία του USB stick και τα χέρια που το έπιασαν.
Αυτό κι αν είναι παράλογο: Μας λείπουν δισεκατομμύρια και αντί να τα πάρουμε παίζουμε κυνηγητό μεταξύ μας. Το αποτέλεσμα είναι όλοι οι λογαριασμοί της λίστας είτε να μην υπάρχουν είτε να έχουν αδειάσει. Όλοι οι κατέχοντες είχαν επαρκή χρόνο να τα νομιμοποιήσουν και στο τέλος θα βρεθούν επιτιθέμενοι  για διασυρμό και το Δημόσιο θα πληρώσει…
Όσον αγορά τις επενδύσεις και τις αποκρατικοποιήσεις το σίγουρο είναι ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει άμεσα να μοιράσει την πίτα. Όλοι θα πάρουν αλλά δεν είναι σίγουρο αν θα είναι ικανοποιημένοι από αυτό που θα τους δοθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: