Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

ΦΟΡΟΙ- ΚΛΗΣΕΙΣ- ΚΛΑΜΑΤΑ


Κλήσεις του 2010 μοίρασε η αστυνομία δια μέσω του δήμου, επειδή δεν φορούσαν ζώνες τα άτομα που καθόταν στο πίσω κάθισμα, εντός της πόλεως  η ταρίφα 80 Ευρόπουλα!!!
 Το αστυνομικό όχημα ήταν από τα Χανιά.... και ήλθε για μεροκάματο τότε!!! Μάρτυρας του συμβάντος πρώην αστυνομικός διοικητής που τους έσφιξε και πήραν των ομματιών τους κι έφυγαν....πρόλαβαν βέβαια και έγραψαν!!!
Οι κλήσεις επιδόθηκαν στους παραβάτες και κατόπιν στην αρμόδια ΔΟΥ για να μπει η απαιτούμενη προαύξηση.....Κατά τ΄άλλα το κατούρημα στην πόλη μας είναι ελεύθερον σε κάθε γωνιά και σε κάθε σοκάκι... Αλήθεια μήπως θα βγάζατε περισσότερα αν κόβατε κλήσεις και το φορολογούσατε;

Φόρον εις το κατούρημα και φόρον εις το κλάμα 
φορολογούνται χωριστά ή και τα δυο αντάμα; 
Όμως το εις την ύπαιθρον λαμβάνον χώραν χέσιμον 
τυγχάνει εξαιρέσιμον.
Γεώργιος Σουρής

Δεν υπάρχουν σχόλια: