Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
Δεν θέλω να παρεξηγηθώ σχετικά με το σημερινό μου σχόλιο, αλλά νοιώθω την ανάγκη να συμβαδίσω με όλους τους συμπολίτες μου, που αντιμετωπίζουν το μακροχρόνιο πρόβλημα της «καθαρής πόλης» χιουμοριστικά.
Κατ’ αρχάς ας πούμε ότι όταν λέμε τουαλέτα εννοούμε τον καμπινέ-- το «μέρος» - την γωνία – τον καλαμιώνα- το γιαπί- την αυλή του γείτονα – το στενό- και άλλα πολλά, που μάθαμε τα τελευταία χρόνια να λέμε σε παιδιά και επισκέπτες, και προς Θεού όχι το ……βραδινό φόρεμα ..
Χιουμοριστικά λοιπόν, και απλά ένα βραδάκι τις προάλλες καθόμουν σε κεντρικό καφενείο όταν ξάφνου βλέπω ένα γεροντάκι να τα δίνει κάτω στο στενό με χίλια γκάζια. Ούτε οι ρευματισμοί τον πείραξαν, ούτε και το μπαστούνι του΄φυγε από την βιασύνη. Το μυαλό μου πήγε στο κακό.
Τρέχω και εγώ ξοπίσω του μαζί με άλλους, ανήσυχοι όπως είμαστε, αλλά ευτυχώς τον βλέπουμε στην γωνία να κοιτά τα άστρα και να απολαμβάνει αυτό ……. που ήθελε να κάνει .
- Ουφ ευτυχώς πρόλαβε !!!!!!
Ιστορικά από την εποχή του χαλκού που ο αγρός ήταν ο τόπος ανακούφισης και την ρωμαϊκή εποχή με τις δημόσιες σικ τουαλέτες, έχουν περάσει ούτε λίγο πολύ 2500 χρόνια ως σήμερα.
Από την εποχή του ελεύθερου «ξαλαφρώματος» ως την εποχή της πορσελάνινης απόλαυσης πάλι 2500 χρόνια, όμως η αποστροφή για την λέξη τουαλέτα-λεκάνη, αλλά και η χλευαστική αντιμετώπιση του θέματος από ορισμένους σήμερα έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Έτσι απλά και χιουμοριστικά λοιπόν το ράδιο «αρβύλα» της Κισάμου έκανε μια σχετική έρευνα, με το θέμα :
«ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ ;»
και ιδού οι προτεινόμενες λύσεις :
α) Οι επισκέπτες να εφοδιάζονται με πάνες-βρακάκια
β) Αναδιπλωμένος καθετήρας – βαλίτσα σε επίκαιρα σημεία της πόλης.
γ) Από τα χωριά: κάντε την ανάγκη σας πριν ξεκινήσετε.
δ) Ηλικιωμένοι κάρτα ελευθέρας για όπου θέλετε.
Το χιούμορ σίγουρα ομορφαίνει την ζωή, αλλά επειδή η ζωή μας έχει καταντήσει μια φαρσοκωμωδία με μας πρωταγωνιστές, και κάποιους άλλους θιασάρχες ας μην παίρνουμε τίποτα στα σοβαρά, ένα χαμόγελο μακράς διάρκειας -προς θεού όχι ειρωνικό-σίγουρα είναι η καλύτερη λύση σε όλους αυτούς που σαρκαστικά και επιδεικτικά μας αγνοούν τόσα χρόνια. Απλά ένα χαμόγελο……. Μπορεί να είμαστε «άσοι» στα μεγάλα έργα και στις παράτολμες μελέτες, όμως βασικά ο τόπος μας χρειάζεται, αυτά τα απλά πράγματα που μας κάνουν να φαινόμαστε και λίγο άνθρωποι.

O SADENTREPESE

Δεν υπάρχουν σχόλια: