Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Κατ' αρχάς χαίρομαι που διαβάζουν το μπλοκ αυτοί που ......πρέπει... μιας και σήμερα υπάρχει αναφορά του Blog στην τοπική εφημερίδα μας. Τα θέματα στην Κίσαμο είναι γνωστά χιλιοειπωμένα και πολυταλαιπωρημένα. 
Ένα από αυτά το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής που ξεκίνησε επί Δημαρχίας κα. Σκουλάκη και ακόμα περιμένουμε να του κάνουμε τα εγκαίνια. Σήμερα όπως όλοι διαπιστώνουμε κάποιοι προσπαθούν με διορθωτικές κινήσεις της ύστατης στιγμής να δώσουν λύση στα .....χάλια μας. Το ότι υπάρχουν ευθύνες για την μη ολοκλήρωση του έργου 4 χρόνια μετά είναι πασιφανές .... και εξηγούμαι:
-Πόσο θα στοίχιζε μια περίφραξη για να μείνει ανέγγιχτο το ημιτελές έργο, αφού δεν μπόρεσαν να το τελειώσουν εγκαίρως; 
-Γιατί τόσο καιρό περιμέναμε να γίνουν αυτές οι ενέργειες που έγιναν τώρα;
-Ποιος θα δώσει εξηγήσεις στους πολίτες ότι αυτήν την δύσκολη στιγμή θα πρέπει να βγουν από τα ταμεία του δήμου άλλες 80.000ε για την αποπληρωμή του έργου...όταν άλλες βασικές ανάγκες των δημοτών δεν υπάρχουν;
-Τέλος με ποιο δικαίωμα ο εργολάβος άφησε έτσι ένα έργο να ρημάζει, και σήμερα ζητά και τα ωφελούμενα;
Αυτές δυστυχώς είναι ευθύνες, όχι των πολιτών, αλλά αυτών που εκλέγουμε!!!
..και φυσικά όλα θα είχαν αποφευχθεί..αν υπήρχε η έγκυρη ενημέρωση των πολιτών από τους εκλεγμένους μας.

Υ.Σ Στην Κίσαμο τα τελευταία χρόνια μάθαμε να ζούμε με ανεκπλήρωτα όνειρα...έ καιρός είναι να σταματήσει αυτό το παραμύθι!!! Αν δεν βλέπεις τι γίνεται γύρω σου τότε .. μάλλον αυτό σου αξίζει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: