Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ


Εγγράφως τα σχέδια μετεγκατάστασης του πυρηνοελαιουργείου, που λειτουργεί εδώ και χρόνια στην παραλία του Κουρφαλώνα, σε απόσταση 2 χλμ. από το Καστέλι, ζητά ο Δήμος Κισάμου και προτίθεται να συζητήσει το θέμα σε ένα από τα επόμενα Δημοτικά Συμβούλια. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δ.Σ. Κισάμου, κ. Χ. Πιτσιγαυδάκη και ο ιδιοκτήτης του πυρηνοελαιουργείου έχει αποδεχθεί τη μετεγκατάσταση της επιχείρησής του που βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, ωστόσο, ο Δήμος ζητά να έχει στα χέρια του συγκεκριμένο σχέδιο προκειμένου να δρομολογηθεί η απομάκρυνση της μονάδας.

Αλήθεια ποιο είναι αυτό το σχέδιο που ζητά ο δήμος από τον ιδιοκτήτη; Μάλλον ο ιδιοκτήτης θα έπρεπε να ζητήσει να του βρούνε οικόπεδο, αν και εφόσον το πυρηνάδικο λειτουργεί μόνιμα!!! Και υποχρέωση του δήμου είναι να κάνει τα νόμιμα ώστε η περιοχή να γίνει αυτό που της αξίζει... τουριστική!!! Δηλαδή τι περίμεναν να πει ο ιδιοκτήτης δεν φεύγω; Είπε αυτό που περιμέναμε όλοι και από την μεριά του ο δήμος κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά.... θα το φέρουμε στο Δ. συμβούλιο. Με άλλα λόγια (υποθέσεις κάνω) υπάρχουν φωνές που θέλουν να βλέπουν τον "καπνό" μπαίνοντας από τα βουνά των Πλακαλώνων;

Δεν υπάρχουν σχόλια: