Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

ΜΟΥΔΙΑΣΜΕΝΟ ΤΟ ΔΝΤ.....


.... έδωσε τα λεφτά με το ζόρι-Η αποχή της Βραζιλίας, το ξερό ανακοινωθέν και η προειδοποίηση Λαγκάρντ!
Γράφει ο Νίκος Μουντάκης
Ψυχροπολεμική είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ανάμεσα στην ηγεσία του ΔΝΤ, την ελληνική κυβέρνηση και τη Γερμανία, όπως φάνηκε από το χθεσινό ανακοινωθέν του Ταμείου για την έγκριση της δόσης και τις δηλώσεις της Κριστιίν Λαγκάρντ που ακολούθησαν. Τα media φρόντισαν να περάσουν στα ψιλά γράμματα την αποχή της Βραζιλίας και να μεταδώσουν την είδηση αποφεύγοντας την ανάλυση της προσπαθώντας να αποσιωπήσουν τη νέα διάσταση που έχουν λάβει οι σχέσεις και τις πιθανές επιπτώσεις.
Η επιδείνωση των σχέσεων Ελλάδας-ΔΝΤ έχει ξεκινήσει μετά από την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να επιβιβαστεί στο άρμα της Άνγκελα Μέρκελ αγνοώντας τα κελεύσματα του ΔΝΤ και απομακρυνόμενος από τη σφαίρα επιρροής του.
Η διάσταση πιστοποιήθηκε από την άρνηση της Κριστίν Λαγκάρντ να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό και τις οξύτατες διαφωνίες της πλευράς του ΔΝΤ στους ευρωπαϊκούς σχεδιασμούς για την Ελλάδα, τους οποίους αναγκάστηκε να ακολουθήσει.
Το χθεσινό "κρύο" ανακοινωθέν .....
..... του ΔΝΤ σε συνδυασμό με τις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ που ακολούθησαν για την ανάγκη λήψης έκτακτων μέτρων σε περίπτωση αστοχίας των προβλέψεων δίνουν τον τόνο.
Η ελληνική κυβέρνηση αισθάνεται ασφαλής υπό την προστασία της Γερμανίας αλλά αν σε αυτή τη φάση υποεκτιμηθεί η αποχή της Βραζιλίας τότε η Ελλάδα ρισκάρει να βρεθεί ενώπιον κινήματος των χωρών της Λατινικής Αμερικής στην επόμενη αξιολόγηση.
Το διακύβευμα δεν είναι η αποχώρηση του ΔΝΤ από το οικονομικό σκέλος της βοήθειας αλλά η εδραίωση ανθελληνικού κλίματος σε χώρες που ανακάμπτουν από αντίστοιχες κρίσεις. Η ελληνική κυβέρνηση αν δεν σταθμίσει τη σοβαρότητα και το συμβολισμό της απόφασης της Βραζιλίας θα βρεθεί σύντομα να φλερτάρει με την απομόνωση της από αρκετές χώρες.
Τα οφέλη της συμμαχίας με τη Γερμανία και το κράτος των Βρυξελλών μπορούν να αντισταθμίσουν και να υπερκαλύψουν το τίμημα της απομόνωσης από χώρες που αναπτύσσονται και διευρύνουν το ρόλο τους και την επιρροή τους στα διεθνή φόρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: