Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΑΡΑΓΕ ΤΟ ΕΙΠΕ;

Δεν θα ξανασχοληθώ με ανθρώπους που το μόνο πράγμα που έχουν στο μυαλό τους είναι να ξεστριφώνουν....ειδικά με αυτούς που για να γλυτώσουν την ανυπαρξία τους, μας έχουν πρήξει με το "Αφού δεν υπάρχουν χρήματα, έργα δεν μπορούν να γίνουν". Να κάτεχα βέβαια αν είχαν χρήματα τι θα μας έκαναν; Δρομαλάκια και χατηράκια ψηφοειδούς χαρακτήρα υπολογίζω!!
Ο Δέσποτας χθες στην ημερίδα του ΝΕΣΚ πέταξε ένα ωραίο που μας ταρακούνησε.... πολλοί το αντιλήφθηκαν, αλλά ελάχιστοι κατάλαβαν το νόημα του...... ! ¨ Έχουμε, είπε, μια ιδέα να φτιάξουμε ένα μουσείο Βυζαντινής τέχνης!!!!! και όταν έκαμα μια βόλτα στην Σκαλίδη τις προάλλες (αλήθεια πόσοι από τους νυν συμβούλους κάνουν βόλτα στην Σκαλίδη) είδα ότι ο δρόμος έχει μαραζώσει, ερημώσει, όμως είδα ένα μαγαζί διαμπερές που κάνει για αυτήν την ευκαιρία!!!! Βέβαια μας είπε ακόμα ότι  για να γίνει αυτό το Μουσείο χρειάζεται προσπάθεια και από μας, απ΄όλους μας, γιατί αν δεν τα καταφέρουμε να πάρουμε το μαγαζί, η έκθεση αυτή μπορεί να πάει και αλλού, δεν μπορεί να περιμένει η ίδέα!!!" 
Τώρα όλοι μας ξέρουμε σε ποιους απευθύνθηκε πρωτίστως....  γιατί είμαι σίγουρος ότι όλοι οι Καστελλιανοί θα βάλουν κάτιντις από το υστέρημα τους .... αλλουνού δεν ιδρώνει το αυτί!!! Πάντως να μια καλή ευκαιρία και μπράβο στον δέσποτα που είδε αυτό που όλοι οι άλλοι οι κοντόφθαλμοι δεν το βλέπουν... στην Σκαλίδη!!!

2 σχόλια:

Κουκουράκης Κων/νος είπε...

Και χθες στην εκδήλωση του Νέου Εμπορικού Συλλογου ο Μητροπολίτης μας απέδειξε με εκπληκτικό τρόπο και μεθοδολογία τι πάει να πει μπροστάρης.

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη το ξαναείπανε, χρήματα πάντα υπάρχουν όταν αυτό που θέλεις να κάνεις το έχεις ιεραρχίσει στις πρωτεραιότητές σου.