Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Ύστερα από αίτημα της Ένωσης Κρητών Κορυδαλλού – Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη που υπεβλήθη υπηρεσιακά προς το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης και την Εφορεία των Γενικών Αρχείων του Κράτους και μετά τη θετική απόφαση της Εφορείας για την παραχώρηση ιστορικών φωτογραφιών σε μεγάλο μέγεθος από τις συλλογές του ΙΑΚ, η δημιουργία μόνιμης έκθεσης ιστορικής φωτογραφίας στο κτήριο της Ένωσης έχει πλέον ολοκληρωθεί.
Πατήρ Ιγνάντιος; Λυγιδάκης Χαρίλαος-
Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος-
 Καμηλάκης λυκούργος-Μαρής Σπυρίδων!!!
Η έρευνα, επιλογή, ψηφιοποίηση, επεξεργασία και υπομνηματισμός των (120) φωτογραφιών έγινε από την Ειδ. Συνεργάτιδα των Γενικών Αρχείων του Κράτους Ζαχαρένια Σημανδηράκη, η οποία είχε και την επιμέλεια της έκθεσης, που είναι αναρτημένη κατά ενότητες και αφορά σ’ όλη την Κρήτη.....
- Εγώ έχω πάει σε 3 δημάρχους για τις φωτογραφίες του Ανυφαντή ... για να μπουν σε μια αίθουσα ή να δοθούν στο Ιστορικό αρχείο και απάντηση καμιά...μάλλον δεν τους ενδιαφέρουν!!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη, ευχαριστώ για την αναφορά στην Έκθεση στον Πειραιά. Για το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης, μπορείς να συνεννοηθείς μαζί μου, για τις φωτογραφίες του Ανυφαντή και τους όρους παράδοσης. Οι αυτοδιοικητικοί δεν θα ασχοληθούν ποτέ (και τουλάχιστον αυτές τις εποχές) με τον πολιτισμό αυτού του τόπου...

Ζαχαρένια Σημανδηράκη