Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

ΕΝΑ ΔΕΝΔΡΟ ΖΩΗΣ ΓΙΑ.....


..... κάθε αθώο θύμα της ασφάλτου
Δενδροφύτευση στο χώρο του Νοσοκομείου των Χανίων διοργανώνουν το Σάββατο φορείς των Χανίων .
Σε σχετική τους ανακοίνωση αναφέρουν.
«Η βροχή μας εμπόδισε στις 22-12-2012. Η θέλησή μας είναι ισχυρή. Γι’ αυτό επιμένουμε. Όλοι εμείς που έχουμε την πρωτοβουλία αυτή «της ετήσιας δενδροφύτευσης στην μνήμη των θυμάτων των τροχαίων δυστυχημάτων» ΑΘΡΟΙΖΟΥΜΕ τις δυνάμεις μας για να συμβάλλουμε με τις μικρές μας δυνατότητες στην ευαισθητοποίηση αυτού του μεγάλου κοινωνικού προβλήματος, των ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΩΝ.
Η φετινή εκδήλωση με σύνθημα «ένα δένδρο ζωής για κάθε θύμα στην άσφαλτο» εμπλουτίζεται και από την ποδηλατοπορεία μέσα στα Χανιά από τους ΠΟΔΗΛΑΤΡΕΙΣ και όλους τους καλούς φίλους του ποδηλάτου.
Τα συνθήματα στις πλάτες των ποδηλατών μας εμπνέουν στις δράσεις μας:
«Οι δρόμοι ανήκουν σε όλους», .........
..... «Βάλε στην ζωή σου το ποδήλατο», «Το επόμενο θύμα τροχαίου ίσως είσαι εσύ», «Ποδηλατήστε, περπατήστε, ζήστε».
Οι φίλοι του ποδηλάτου θα συγκεντρωθούν στην Δημοτική αγορά το Σάββατο 12-1-2013 στις 10.30 π.μ. και θα ξεκινήσουν μέσα από την Αποκορώνου-Γογονή με κατεύθυνση το Νοσοκομείο ώστε να συναντηθούμε όλοι στο Νοσοκομείο στις 11.00 π.μ..
Η συγκέντρωση θα γίνει στην είσοδο του Νοσοκομείου Χανίων όπου θα δηλωθούν οι συμμετοχές και στη συνέχεια με την συνδρομή και καθοδήγηση των γεωπόνων της ΕΠΑ.Σ. και της τεχνικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου, θα γίνει η δενδροφύτευση.
Στους μικρούς φίλους που θα συμμετάσχουν θα τους δοθούν αναμνηστικά καπέλα.
Όλοι εμείς που συνδιοργανώνουμε αυτή την εκδήλωση τιμής και μνήμης, προσβλέπουμε στην ευαισθητοποίηση του κόσμου γύρω από τα τροχαία δυστυχήματα.
Με την εκδήλωση αυτή συμπαριστάμεθα στις οικογένειες όλων εκείνων που θρηνούν διπλά αυτές τις ημέρες την απώλεια ενός δικού τους ανθρώπου και δεσμευόμαστε, όσο υπάρχει έστω και ένα θύμα στην άσφαλτο, εμείς δεν θα εφησυχάζουμε.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΑΝΙΩΤΕΣ να συμμετάσχουν στην εκδήλωση ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ, να υιοθετήσουν το δικό τους δένδρο που μέσα από την δημιουργία και το μεγάλωμα του, να ενδυναμώνεται η δύναμη για την αξία της ζωής και της δημιουργίας.
Ας μην μην ξεχνάει κανείς φεύγοντας από το σπίτι του και μπαίνοντας στο αυτοκίνητό του, ότι «μια ζεστή αγκαλιά πάντα τον περιμένει πίσω στο σπίτι». Και για όσους θέλουν να ξεδώσουν και να πιουν παραπάνω, ας ορίσουν ένα δικό τους άνθρωπο ως «οδηγό της παρέας», που θα τους οδηγήσει με ασφάλεια στην θαλπωρή της οικογένειας μετά την διασκέδασή τους.»
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ
Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΛΟΥΝ
ΠΡΟ.Τ.Α. ΧΑΝΙΩΝ
ΕΠΑ.Σ. ΧΑΝΙΩΝ
ΠΟΔΗΛΑΤΡΕΙΣ ΧΑΝΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: